Tort Cu Ciocolata Si Gem De Caise
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 2 ore
Cantitate : 8 portii
Ingrediente
Pebtru blat
- 200 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- 1 lingurita scortisoara macinata
- ¼ lingurita cuisoare macinate
- 200 gr unt, la temperatura camerei
- 200 gr zahar
- 3 oua
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
Pentru umplutura si decor
- 300-500 ml frisca lichida
- 125 gr ciocolata cu lapte
- 4 linguri gem de caise
Preparare
- Pentru blat, se incinge cuptorul la 180°
- Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt, sarea scortisoara si cuisoarele macinate.Intr-un alt vas se bate untul cu zaharul apoi se incorporeaza cate un ou pe rand urmate de coaja rasa si zeama de lamaie.Se inglobeaza in final ingredientele uscate si se toarna aluatul obtinut in forma pregatita.Se da la copt 50-60 minute pan acand la inserararea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in 2 parti pe orizontala.
- Pentru crema, se topeste ciocolata apoi se lasa sa se raceasca putin.Intr-un vas se pun 100 ml frisca si se bat apoi se incorporeaza ciocolata racita.Intr-un lat vas se bat inca 100 ml frisca in care se incorporeza ulterior gemul de caise.Restul de frisca se bate simplu.
- Pentru asamblare, se aseaza un blat pe farfurie, se unge cu crema de ciocolata, se acopera cu un alt blat, se unge cu crema cu gem, se acopera cu al 3-lea blat apoi intreg tortul se decoreaza cu frisca ramasa.