contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Ciocolata Si Cafea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
  


 by Alice albinutza

   Tortuletul asta trebuia sa il fac mai demult, dar pentru ca nu am avut timp sa urmez indeaproape regulile jocului, el a fost facut duminica si postat abia azi, din lipsa evidenta de timp. Dar nu, nu incerc sa ma disculp si nici sa starnesc compatimirea cuiva :), e doar un fapt!
    Tortuletul cu pricina, o deliciosenie pura, nu a apucat sa fie taiat de albinutza cofetareasa asa incat nu veti vedea nici macar o farama de sectiune. El a fost daruit cuiva drag, care si-a serbat curand ziua de nastere. La multi ani, draga noastra, Nazira !
     Mai zic doar ca reteta e de la Paula, careia ii multumesc! si ca retetea trebuai sa faca parte din provocarea Amei, Bucatar Curajos. But...net time voi fi pe faza. 


    Asadar ingrediente:

pentru blat:
  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 3 oua 
  • 50 ml lapte
  • 175 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 6 lg cafea fierbinte

pentru crema:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 200 gr smantana pentru frisca
  • 2 linguri ness
  • 1 lingura brandy


    Pentru blat mixam untul cu zaharul pudra pana ce devine o crema spumoasa. Adaugam ouale, pe rand, mixand puternic dupa fiecare. Turnam in ploaie faina amestecata cu cacaua, praful de copt si sarea. Turnam treptat si laptele si mixam pana la omogenizare completa. La sfarsit incorporam si cafeaua fierbinte.
     Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 20 cm , tapetata cu unt si cacao si dam la cuptor 30-35 minute la foc moderat, treapta 2-3, sau 180 grade.
     Scoatem si lasam la racit pe un gratar metalic.
pentru crema topim ciocolata alba, adaugam frisca lichida sau smanatan pentru fisca si mixam pana se intareste. Adaugam nessul si brandy (optional) si mixam puternbic. Dam la rece doua ore. 
    Apoi taiem blatul in doua, pe orizontal, punem 3/4 din crema si apoi cealalta jumate deasupra. Deasupra punem restul de crema, intindem cu o spatula si razuim deasupra ciocolata neagra.
    Deliciosenie!
    Enjoy!