Tort Cu Ciocolata Si Banane
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
http://retete30minute.wordpress.com/wp-admin/post.php?post=2366&action=edit&message=6Am avut 2 banane foarte coapte si am vrut sa le folosesc neaparat!
Asha ca am facut un tort mai special: tort cu banane(un fel de banana bread dar cu muuulta ciocolata).
Am folosit:
- 2 cani zahar
- 1 3/4 cani faina
- 3/4 cani cacao
- 1 lingurita bicarbonat
- lingurita praf de copt
- un varf de sare
- 2 oua
- 1 cana banane pisate (cam 2 banane)
- 1 cana apa
- 1/2 cana lapte
- 1/2 cana ulei de floarea soarelui
- 1 fiola esenta de vanilie
Am ornat cu:
1. Am amestecat ingredientele uscate pentru blat. Le-am amestecat si pe cele umede intr-un alt bol. Apoi le-am combinat.
2. Am uns o tava cu ulei si am tapetat-o, am adaugat amestecul rezultat si am copt blatul la 180 grade C aprox 40 de minute sau pana trece testul cutitului.
3. Intre timp am incalzit untul si frisca pe aragaz. Cand au inceput sa fiarba le-am luat de pe foc si am adaugat ciocolata. Am lasat sa se raceasca foarte bine glazura rezultata si apoi am batut-o pentru a rezulta un fel de frisca de ciocolata. Daca nu aveti chef de complicatii bateti frisca si ornati tortul cu frisca, apoi razaliti ciocolata pe desupra. Blatul iasa foarte siropos si delicios si nu mai este nevoie de foarte multe ajustari.
POFTA BUNA!!!