contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Ciocolata  Devils Food Cake

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ieri blogul a implinit un anisor ♥ Ce zi minunata!
Pentru o ocazie atat de importanta :) , am mers pe mana Nigellei si am pregatit un delicios tort de ciocolata, Devil’s food cake ♥ Minunata, usor de realizat, super ciocolatoasa, prajitura perfecta pentru o aniversare. Loved it!

Devil's food cake (1 of 1)-5

 

Devil's food cake (1 of 1)-8

Blat

50 g cacao de calitate superioara, cernuta + 100 g zahar brun + 250 g apa clocotita
125 g unt nesarat + 150 g zahar
225 g faina cernuta + 1/2 lgt praf de copt + 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
2 lgt esenta de vanilie
2 oua

Frosting

125 ml apa + 30 g zahar brun + 175 g unt nesarat, taiat cubulete
300 g ciocolata cu minim 75% cacao

Avem nevoie de 2 tavi cu diametrul de 20 cm. Eu am folosit tavi cu diametrul de 20, respectiv 18 cm, cu removable bottom. Incingem cuptorul la 180 grade C. Tapetam (in intregime) tava cu unt (pelicula foarte subtire) si hartie pentru copt (numai pe fundul tavii).

Intr-un vas mare punem cacao si zahar brun, turnam apa clocotita deasupra, amestecam bine si lasam de-o parte.

Intr-un alt vas amestecam cu mixerul zaharul si untul pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam esenta de vanilie. Adaugam in ordinea urmatoare: 1 ou, apoi imediat o lingura de faina, amestecam bine, al doilea ou, o lingura de faina. Continuam sa incorporam pas cu pas faina, amestecand bine, apoi adaugam mixtura de cacao  si amestecam din nou. Cu o spatula de silicon razuim peretii vasului pentru a ne asigura ca omogenizam si eventualele depuneri.

Devil's food cake (1 of 1)

Turnam aluatul in tavi. Introducem tavile in cuptor, aprox 30 minute (testul: o scobitoare infipta in mijlocul prajiturii trebuie sa iasa curata).

Lasam blatul sa se raceasca in tava aprox 10 minute, apoi indepartam tava. Blatul trebuie racit complet. Eu l-am pregatit seara, l-am pastrat la temperatura camerei, in folie de plastic.

Pentru frosting, punem intr-un vas, la foc mic, apa, zaharul brun si  175 g unt. Cand amestecul incepe sa fiarba,  luam vasul de pe foc, adaugam ciocolata, amestecam usor pana toata ciocolata este in contact cu lichidul fierbinte, lasam 1 minut, apoi amestcam bine pana ciocolata devine lucioasa si fina.  In acest punct frostingul este foarte lichid. Il lasam 1 ora sa se raceasca, ametecand din cand in cand. Eu am lasat frostingul o ora, dar tot foarte lichid era. Pentru ca nu mai aveam timp sa astept si tortul trebuia sa fie gata ASAP, am introdus crema in frigider (era deja la o temperatura care suporta frigiderul), dar am fost permanent cu ochii in 4. Am scos vasul si am amestecat ciocolata foarte des, pentru ca nu doream sa se solidifice. A functionat, din fericire :)

Punem blatul rece pe un platou de tort, deasupra punem ciocolata, apoi al doilea blat si imbracam tortul in crema de ciocolata.

Devil's food cake (1 of 1)-2

Devil's food cake (1 of 1)-6

Devil's food cake (1 of 1)-9

Perfect ciocolatos ♥ La multi ani deliciosi! :)
delicioasa.com

©2011 . All Rights Reserved.

. Share and Enjoy: Print Facebook Google Bookmarks email PDF RSS Twitter

Related posts:

  1. Delicioasa prajitura cu banane, ciocolata alba si zmeura
  2. Lovely, creamy chocolate cake
  3. Delicioasa’s birthday cake: ciocolata, zmeura si fistic
  4. Carrot cake – Prajitura cu morcov & ananas

 


Articol recomandat de delicioasa.com