Tort Cu Ciocolata Alba Si Nuca De Cocos
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dragii mei, anul acesta am vrut un tort de Pasti nu doar gustos ci si festiv si "aratos" :P
Lui Bogdi i-a placut la nebunie ideea "oualor" din dulceata, asa ca ne-am conformat (eu cu Cipi, bineinteles :D). Sper sa va placa si voua la fel de mult si poate reusiti sa il stecurati pe lista voastra cu bunatati de Pasti!!!! Nu e prea tarziu, si eu mi-am modificat meniul de Paste :P (ce surpriza, hahaaa...)
Un tort cu ciocolata alba si aroma de cocos mai bun nu cred ca ati gustat vreodata :))
Ingrediente:
Pentru blat:
- 6 oua
- 180 g. zahar
- 120 g. faina
- 80 g. amidon
- 1 lingurita praf de copt
Pentru insiropat:
- lichior de cocos sau suc de ananas (din conserva)
Pentru crema:
- 300 g. ciocolata alba
- 50 ml. lichior de cocos
- 250 g. branza dulce (Philadelphia)
- 80-100 g. zahar pudra
- 500 ml. smantana pentru frisca sau frisca lichida
Pentru ornat:
- 100 ml. frisca lichida
- 100 g. dulceata/gem de caise
- 100 g. dulceata/gem de capsuni
- oua de zahar sau ciocolata
- fulgi de nuca de cocos