Tort Cu Caramel Si Ciocolata Cu Cafea
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 2 ore
Cantitate : 10 portii
Ingrediente
- 100 gr unt
- 100 gr zahar
- 20 gr zahar vanilat bourbon
- 3 oua, separate
- 150 ml lapte
- 2 x 55 gr plic praf crema de caramel
- 1 x 55 gr plic praf crema de vanilia
- 25 gr praf de cappuccino cu vanilie
- 1 lingurita praf de copt
- 100 gr fulgi de ciocolata cu cafea
Preparare
- Incinge cuptorul la 180⁰C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de tort.
- Intr-un vas bate albusurile spuma tare cu un praf de sare.Intr-un alt vas, amesteca prafurile de crema cu cel de cappuccino si praful de copt.
- Intr-un bol bate untul cu cele doua tipuri de zahar.Adauga galbenusurile si mixeaza.Incorporeaza laptele apoi amestecul cu cappuccino.Inglobeaza in final fulgii de ciocolata cu cafea si pune compozitia obtinuta in forma pregatita apoi niveleaz-o.Da checul la copt 40-50 minute pana cand a crescut si la inserarea unei scobitori in centru, acestea va iesi curata.