contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Capsuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru acest week-end va propun o reteta rapida de sezon.
Tortul cu crema fina de mascarpone si capsuni va fi adus in parada provocarii "Dulce Romanie" din acesta luna.



Ingrediente:1 kg capsuni, 400 gr piscoturi, 2 cutii Mascarpone (500 gr), 500 gr frisca, 2 plicuri zahar vanilat,200 gr zahar pudra, 2 plicuri gelatina,150 ml sirop de compot de piersici sau ananas,1 plic gelatina calda (Tort Gelee rosie)



Punem gelatina la hidratat cu 150 ml apa.
Mixam branza mascarpone cu zaharul pudra si cu zaharul vanilat. Incorporam usor frisca batuta in crema cu mascarpone.
Intr-un ibric incalzim gelatina pana se topeste, avand grija sa nu o fierbem. Peste gelatina, in ibric, punem 2 linguri de crema si amestecam usor, apoi o incorporam usor in crema.

Insiropam piscoturile in sucul de la compot (nu le tinem mai mult de 1 secunda pe fiecare parte) si le asezam pe fundul tavii si pe marginea tavii cu pereti detasabili.
Turnam 1/3 din crema si aranjam jumatate din capsuni. Acoperim cu un strat de piscoturi, 1/3 din crema, restul de capsuni, un start de piscoturi si incheiem cu crema.
Lasam la racit pana a doua zi, apoi decoram cu capsuni si gelatina Tort-Gelee (preparata conform instructiunilor de pe ambalaj).


 
Pofta buna!