Tort Cu Capsuni
Sursa Tort cu capsuni
articol scris de myfancycake blog My Fancy Cake
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru acest week-end va propun o reteta rapida de sezon.
Tortul cu crema fina de mascarpone si capsuni va fi adus in parada provocarii "Dulce Romanie" din acesta luna.
Ingrediente:1 kg capsuni, 400 gr piscoturi, 2
cutii Mascarpone (500 gr), 500 gr frisca, 2 plicuri zahar vanilat,200 gr zahar pudra, 2 plicuri
gelatina,150 ml sirop de compot de piersici sau ananas,1 plic gelatina calda (Tort Gelee rosie)
Punem gelatina la hidratat cu 150 ml apa.
Mixam branza mascarpone cu zaharul pudra si cu zaharul vanilat. Incorporam usor frisca batuta in crema cu mascarpone.
Intr-un
ibric incalzim gelatina pana se topeste, avand grija sa nu o fierbem.
Peste gelatina, in ibric, punem 2 linguri de crema si amestecam usor,
apoi o incorporam usor in crema.
Insiropam
piscoturile in sucul de la compot (nu le tinem mai mult de 1 secunda pe fiecare
parte) si le asezam pe fundul tavii si pe marginea tavii cu pereti
detasabili.
Turnam
1/3 din crema si aranjam jumatate din capsuni. Acoperim cu un strat de
piscoturi, 1/3 din crema, restul de capsuni, un start de piscoturi si
incheiem cu crema.
Lasam la racit pana a doua zi, apoi decoram cu capsuni si gelatina Tort-Gelee (preparata conform instructiunilor de pe ambalaj).
Pofta buna!