Tort Cu Capsuni. Reteta
Sursa Tort cu capsuni. Reteta
articol scris de Silvioara2 blog bucatariasilviei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Se mixeaza bine o jumatate de kg de capsuni (se "blenduresc", cum imi place mie sa spun) cu 6 linguri de zahar tos. Se bat bine 500 ml. frisca. Frisca se amesteca (cu miscari usoare) cu capsunile mixate. Pe baie de abur se topesc 2 plicuri de gelatina inmuiata in 10 linguri de apa rece. Se adauga gelatina peste compozitia de frisca si capsuni, amestecand pana la omogenizare. Crema se toarna peste blat, in forma cu inel si se da la rece pentru cel putin 4 ore (mai bine de seara pana dimineata, asa macar nu deschideti frigiderul la fiecare 10 minute...)
Se desprinde inelul si se poate lasa tortul asa, arata senzational, sau se decoreaza cu frisca si capsuni.