contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Capsuni In Doua Culori

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

INGREDIENTE:
(pentru un tort cu diametrul de 20cm)

Pentru blat:
250 g biscuiti
90 g unt

Pentru stratul roz:
200 g capsuni
3 linguri de zahar
120 g crema philadelphia
4 linguri de zahar
4 foi gelatina
150 ml frisca lichida

Pentru stratul alb:
70 g capsuni
50 g ciocolata alba
250 g mascarpone
50 ml frisca lichida
50 ml lapte fierbinte
4 foi de gelatina

Pentru decor:
aproximativ 200 g capsuni
1 plic gelatina rosie
2 linguri zahar

PREPARARE:

Biscuitii ii macinam si ii amestecam cu untul topit. Ii punem intr-un vas cu peretii detasabili, apasand bine peste acestia.

Mixam crema de branza cu 4 linguri de zahar, apoi punem foile de gelatina la inmuiat. Capsunile le fierbem cu 3 linguri de zahar, strivindu-le cu furculita in timpul fierberii – eu am folosit un mixer vertical pentru a face pireul de capsuni mai repede si mai fin. Cand incepe sa se inchege, ca dulceata, il luam de pe foc si adaugam foile de gelatina, amestecand energic.

Turnam capsunile peste branza, apoi adaugam frisca lichida si amestecam pana se omogenizeaza. Compozitia o punem peste blatul de biscuiti si o dam la rece pana facem urmatorul strat. Punem foile de gelatina la inmuiat, mixam mascarpone cu zahar, apoi fierbem laptele. Intre timp topim si ciocolata alba la baine-marie. Luam de pe foc laptele, il amestecam cu ciocolata topita, adaugam foile de gelatina, amestecam bine, apoi adaugam frisca lichida, continuand sa amestecam. Incorporam ciocolata cu lapte si frisca in crema de mascarpone, treptat.

Taiem fructele cubulete si le amestecam cu crema de mascarpone.

Turnam si aceasta crema peste crema roz de capsuni, apoi dam la rece pentru minim 6 ore.

Pentru a decora tortul nu trebuie decat sa punem fructele apoi sa turnam gelatina rosie, preparata conform instructiunilor de pe pachet.

Sa aveti pofta!

Share on FacebookShare on Facebook