contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Capsuni - Dukan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Blat:
-3 oua
-3 linguri indulcitor Stevia
-1 cutie iaurt activia 0.1%
-1 plic praf de budinca cu gust de capsuni
-4 linguri tarate de ovaz macinate fin
-coaja rasa de la o lamaie
-1 lingurita praf de copt 
-un varf de cutit colorant alimentar rosu

Crema:
-2 cutii iaurt Activia 0,1 cu capsuni
-1 cutie branza Fagaras 3%
-1 plic gelatina
-4  linguri indulcitor
Pt. ornat:
-1 plic budinca de vanilie
-400 ml lapte 0,1%
-2 linguri indulcitor pudra (Stevia/Clio)
-3 capsuni
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se bat in continuare pana rezulta o bezea lucioasa si tare. Se adauga apoi galbenusurile, iaurtul, si in final praful de budinca amestecat cu taratele si praful de copt. Se amesteca cu o spatula, apoi se adauga coaja de lamaie si colorantul. Se toarna compozitia in tava de tort detasabila, tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 25 minute la foc mic in cuptorul preincalzit.

Crema:
Gelatina se hidrateaza in lapte si se lasa sa se umfle . Intr-un bol se adauga iaurturile, branza Fagaras si indulcitorul si se amesteca cu mixerul. Se dizolva gelatina (atentie, ea nu trebuie sa fiarba!) si se toarna peste crema de iaurt cu branza. Pe un platou se pune inelul detasabil si se aseaza blatul. Se toarna crema de iaurt si se pune tava in frigider pentru o ora. Intre timp se prepara budinca de vanile pentru ornat. Dupa ce budinca s-a racit, se pune intr-un posh si se orneaza tortul. Din loc in loc se pun felii de capsuni.