Tort Cu Brânză și Căpșuni
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
De la inceput vreau sa va spun ca nu prea-s multumita de fotografii, dar, na, macar tortul a fost bun.
Am primit de la vecina niste branzica proaspata... am vrut s-o consum si altfel, asa a aparut pe masa noastra un tortulet ce a avut succes, mai ales la fete :D
Reteta e din Practic.
Ingrediente: un blat facut din 4 oua, dupa reteta de aici,
2 pliculete de gelatina,
400 g capsuni,
500 g branza dulce,
250 g iaurt,
80 g zahar (eu am pus un pic mai mult, capsunile erau destul de acrisoare),
2 plicuri zahar vanilat,
500 ml frisca.
Capsunile le-am impartit in trei: am oprit cateva pentru decor, 150 g le-am blenduit, 150 de grame le-am tocat cuburi.
Branza de vaci, iaurtul, zaharul si zaharul vanilat le-am pus intr-un bol mai mare...
... si le-am amestecat.
Am batut frisca; am oprit cateva linguri de frisca pentru ornat.
Am hidratat gelatina si am dizolvat-o la bain-marie. Astfel pregatita am pus-o in crema de branza.
Am impartit compozitia de branza in doua: in jumatate am pus piureul de capsuni...
... cuburile de capsuni si jumatate din cantitatea de frisca.
In celalalt bol cu crema de branza am pus restul de frisca.
Am montat tortul asa: pe platou am asezat blatul (am uitat sa-l insiropez, pacat!), am asezat inelul formei de tort si am turnat intai compozitia cu capsuni, apoi cea ramasa alba. Am dat la rece cateva ore (4).
Am scos inelul, am uns marginile tortului cu frisca, am aruncat cateva ornamente cu cacao pe laterale, am pus niste capsuni peste tort, am feliat, am mancat...
Iata alte doua instantanee. Va las, plec la sanziene :)