Tort Cu Branza Si Capsuni
articol scris de mariette blog carteacuretete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente pentru blat:
- 6 oua
- 4 linguri faina
- 2 linguri nuca macinata
- 6 linguri zahar
- esenta de rom
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase.Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se incorporeaza treptat in compozitia de galbenusuri.Se adauga esenta de rom,faina si nuca macinata,amestecand incet de jos in sus:
Se toarna aluatul intr-o forma de tort unsa cu unt si se da la cuptor,in cuptorul preincalzit , pentru 25-30 min la 180 grade.Se lasa la racit:
Ingrediente pentru crema:
- 250 g branza de vaci
- 300 ml frisca lichida
- 100 ml smantana dulce
- esenta de vanilie
- 280 g capsuni
- 2 linguri zahar pudra
Se freaca branza cu smantana,se adauga frisca batuta cu zahar pudra si esenta de vanilie,capsunile se taie bucatele si se adauga in crema:
Blatul se taie in doua:
Se aseaza prima foaie intr-o forma de tort,se insiropeaza cu sirop facut din apa,zahar si esenta de vanilie,se intinde crema de branza si se pune a doua foaie de tort insiropata.Se acopera tortul cu folie de plastic si se da la frigider trei ore.
Ingrediente pentru decor:
- 5 capsuni
- 200 ml frisca batuta
- nuci macinate
- cateva alune de padure
Se scoate tortul din forma,se decoreaza cu frisca,capsuni,nuci macinate si alune intregi:
Bun si racoritor...