Tort Cu Blat De Nuci Cu Cuacazee- Reteta De La Mamitu_24
articol scris de lili blog liligospodini.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
5oua
250gr zahar
100gr nuci macinate
80gr ciocolata amaruie
80gr unt pt topit
200g faina
2 plicuri zahar vanilat
PT CREMA AVETI NEVOIE:
650gr branza de vacii(esquisa)
200gr coacaze rosii(putetii folosi si alte fructe
150 gr zahar
250 ml frisca(sau crema mascapone)
3 plicuri de gelatina
PT ORNAT/;
500ml frisca hulalal
1 ciorchine de coacaze (sau alte fructe)
1 cub mare de ciocolata alba
1 lingura fistic tocat(alune sau fulgi de ciocolata mai puteti folosii)
PREPARARE TORT:
Se face un blat normal cu ingredientele de mai sus in care adaugatii nuka macinata si apoi untul topit cu ciocolata si se adauga si ele in comp[ozitia blatului se omogenizeaza si se da la cuptor.
Apoi pregatiti crema se bate crema de branza cu zaharul apoi cand incepe sa se ingroase se adauga si frisca iar la urma cand sa intarit crema se adauga gelatina muiata si incalzita pe foc putin ca sa se topeasca si o adaugatii in creama dupa care adaugatii si cele 200 gr de coacaze amestecatii si apoi treceti la umplerea tortului.Taiatii tortul in 3 partii egale si insiropatii cu apa zahar si esenta de rom dupa care puneti un strat de crema un balat si tot as apana ajungeti la final dupa care imbractii tortul ca si in imagineile mele sau dupa imaginatia voastra si apoi datii la rece 3 ore.
POFTA BUNA!