contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Bezea Si Struguri Albi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Iata ca prima zi ai lui octombrie este ilustrata fericit de un tort de sezon, parfumat si delicios, facut dupa reteta unei noi prietene din spatiul virtual culinar, Tania, pe care am intalnit-o pe foodbuzz.com.


Ingrediente:

Pentru blatul de baza:
3 galbenusuri
125 gr. de zahar
125 gr. de unt moale, taiat un bucatele
150 gr. de faina
60 ml. de lapte
2 lingurite de praf de copt
1 plic de zahar vanilat
Pentru bezea:
3 albusuri
100 gr. zahar
60 gr. de migdale fulgi
Crema:
250 gr. de mascarpone
200 ml. de smantana pentru frisca + 1 lingura de zahar praf (daca nu folositi un preparat gata indulcit)
2 linguri de zahar praf
1 lingurita de esenta de vanilie (sau o fiola)
Boabe de struguri albi, aromati
Preparare:
Untul, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana se obtine o crema. Se adauga galbenusurile pe rand, mixand in permanenta:

In aceasta crema se adauga faina amestecata cu praful de copt, apoi laptele. Se toarna aluatul intr-o forma de tort captusita cu hartie de copt:

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si se continua baterea pana la dizolvarea zaharului si obtinerea unei bezele ferme, care se pune peste baza de alaut din forma, se niveleaza si se presara migdalele:

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Recomandarile Taniei au fost de a coace la temperatura initiala timp de 55 de minute, apoi sa se reduca focul la 120 de grade si sa se mai continue coacerea timp de 20 de minute. Eu marturisesc ca nu l-am lasat atat de mult timp la copt, dupa doar 30 de minute am redus temperatura la 150 de grade si l-am mai lasat 20-25 de minute, pana mi s-a parut mie suficient de rumen si auriu:

Se scoate blatul copt din forma cu grija, e destul de fragil, si se aseaza pe un gratar sa se raceasca. Dupa ce e complet rece, se taie in doua, cu un cutit foarte bine ascutit (eu l-am taiat cu cutitul electric), acolo unde incepe stratul de bezea:

Pentru crema, se bate spuma frisca si se pastreaza la rece. Mascarpone se mixeaza cu cele doua linguri de zahar praf si esenta de vanilie, apoi se incorporeaza frisca. Se aseaza boabe de struguri spalate si uscate pe blatul inferior si se acopera cu crema:

Tortul se acopera cu partea superioara si este gata:

Eu am mai pus ceva fulgi de migdale pe stratul de crema de pe margini:

Dupa doua ore la frigider se infige nemilos cutitul in frumusetea de tort:

O felie pentru primul pofticios:

Tania, molto grazzie!
Copyright http://cuinabanateana.blogspot.com/ by Laura Laurentiu


Articol recomandat de http://feedproxy.google.com/~r/CuinaBanateana/~3/_ARiAT4OAGI/tort-cu-bezea-si-struguri-albi.html