Tort Cu Banane şi Dulce De Leche

articol scris de sisterskitchen blog 2sisterskitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Din păcate nu avem poze de la prepararea lui pentru că a fost preparat pe furiş :), doar a fost surpriză, nu?!
Ingrediente:
2 banane
250 g făină
100 zahăr brun
80 g unt topit şi răcit
2 ouă
150 g iaurt natural
8 linguri nucă de cocos
2 mâini alune mărunţite
120 g dulce de leche
2 linguriţe praf de copt
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
1.Într-un bol mare se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul şi nuca de cocos.
2.Ouăle se bat bine cu mixeul timp de 5 minute. Adăugăm zahărul, untul şi iaurtul.
3. Bananele se pisează bine şi se pun peste compoziţia de ou.
4. Începem să adăugăm câte puţină făină, amestecând bine până obţinem o compoziţie omogenă.
5. Se dă drumul la cuptor. Între timp ungem cu unt o tavă de tort cu pereţii detaşabili.
6. Turnăm compoziţia şi introducem în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 25-30 de minute.
7. Când este gata, se lasă să se răceascaa complet, după care se scoate din tava şi se taie pe 2 niveluri.
8. Dulcele de leche se întinde pe primul blat, presărăm alune din belşug şi se acoperă cu al doilea blat.
9. Topim ciocolata la bain marie, după care o turnăm deasupra tortului. Se decorează cum vreţi voi:).