contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Banane și Cremă De Ciocolată

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

În weekendul care a trecut am încercat un tort de ciocolată, fără pretenții, în varianta simplu și rapid. Cu crema n-am stat prea mult la discuții, în sensul că am făcut-o din plic de budincă. Și pentru că-mi place mult cum se combină gustul ciocolatei cu cel al bananelor, am pus și câteva felii de banană peste cremă. A ieșit o prăjitură foarte bună, lângă care n-am stat mult (poate fi făcut lejer în maximum 2 ore) și pentru care nu trebuie să fii nu știu ce bucătar. :) Am folosit următoarele ingrediente:
Pentru blat:
9 ouă
9 linguri de zahăr
9 linguri de făină
3 linguri de ulei
3 linguri de apă
Pentru cremă:
1 plic de budincă de ciocolată
400 ml lapte
200 g unt
7 linguri de zahăr
3 banane mari
Pentru glazură:
100 g unt
100 g cacao
300 g zahăr
9-10 linguri de apă
Primul pas a fost să fac blaturile. Spun blaturi, pentru că am făcut trei, din o treime din cantitățile prezentate mai sus. Cu toate că durează mai mult timp să faci trei blaturi în loc de unul pe care să-l tai în trei pe orizontală, la final tortul are ținută mai bună, și iese mai aspectuos. Am bătut albușurile cu mixerul până când s-a format spuma, după care am adăugat zahărul, mixând după fiecare lingură. Am amestecat apoi gălbenușurile amestecând de sus în jos să nu se zdrobească albușurile, iar apoi am turnat făina amestecată cu praful de copt, amestecând după fiecare lingură de făină. Am turnat aluatul de blat în forma de copt și l-am dat la cuptor. A fost gata când a trecut testul scobitorii.



Am preparat apoi budinca de ciocolată după instrucțiunile de pe plic (cu mențiunea că am pus doar 400 ml lapte, în loc de 500 ml, așa cum scrie pe plic), după care am amestecat-o cu un pachet de unt, pe care l-am mixat preț de 2 minute în prealabil.

Am însiropat primul blat cu un sirop făcut din 200 ml apă, 2-3 linguri de zahăr și o jumătate de linguriță de esență de rom. Am fiert siropul 5 minute, după care l-am lăsat să se răcească.

Am întins apoi crema de ciocolată peste blat, peste care am pus un strat de felii de banană. Am acoperit cu al doilea blat pe care l-am însiropat și am pus din nou cremă și banane, iar la final, ultimul blat.


Ultimul pas a fost să fac glazura. Într-o cratiță mică am topit untul alături de zahăr și apă, iar când s-a format un sos, am adăugat cacaoa și am amestecat cu un tel. Glazura a fost gata când zahărul a fost topit.

Am turnat glazura caldă peste tort, începând din mijlocul tortului spre exterior. Glazura fiind moale, va curge frumos peste marginile tortului, acoperindu-le.

Ornatul a fost plăcerea lui Mihai, care l-a presărat cu bombonele mici, colorate, din belșug.


A ieșit un tort delicios, care s-a mâncat rapid, astfel că nici nu am apucat să fac o poză mai bună unei felii. :)

Poza