Tort Cu Banane, Migdale Si Crema Ganache
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
Pentru blat:
1 banana mare
200 g faina
150 g zahar
3 oua – separam galbenusuriel de albusuri
100 ml ulei
2 linguri lapte
2 linguri fulgi migdale
3 migdale tocate grosolan
100 g ciocolata topita
3-4 picaturi esenta migdale
1 praf de copt
Pentru crema:
500 ml frisca lichida
300 g ciocolata (eu am pus 100 g ciocolata neagra, 200 g ciocolata cu lapte)
Pentru insiropat:
1 ceasca apa
2 linguri zahar
1/2 lingurita esenta de vanilie
Pentru ornat:
fulgi de migdale
PREPARARE:
Strivim banana intr-un vas, apoi o amestecam cu cele 3 galbenusuri si ulei. Adaugam faina amestecata in prealabil cu praf de copt si fulgii de migdale.
Turnam cicolata topita amestecata cu migdalele tocate si esenta de migdale, cele 2 linguri de lapte, apoi amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Incorporam albusurile batute spuma tare cu zahar, amestecam usor si punem aluatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 35-40 de minute, apoi facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt.
Cat timp se coace blatul pregatim crema: punem frisca lichida la baine-marie impreuna cu ciocolata. Lasam pe foc pana se topeste ciocolata.
Amestecam bine, apoi dam la frigider pentru 2-3 ore pentru a se intari. Eu nu stau bine la capitolul rabdare, asa ca am pus crema doar 30 de minute in congelator.
Dupa ce scoatem blatul din cuptor il lasam se raceasca si il taiem in jumatate. Insiropam blaturile foarte putin, apoi punem crema pe fiecare blat, le suprapunem, apoi ungem tortul pe margine cu putina crema, urmand sa lipim fulgii de migdale de aceasta.
Lasam tortul la rece minim 3 ore apoi servim.
Pofta buna!