contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Alune De Padure Si Crema Ganache

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

INGREDIENTE:

Pentru blat:
100 g unt
125 g zahar
30 g faina
170 g alune de padure tocate marunt
4 oua
1 lingurita praf de copt – stinsa cu 1 lingura suc lamaie

Pentru crema:
100 g ciocolata neagra
100 g ciocolata cu lapte
250 g frisca lichida

Pentru decor:
50 -100 g ciocolata topita la baine-marie
50 g alune de padure

PREPARARE:

Amestecam untul cu zaharul, pana se topeste zaharul. Apoi, adaugam galbenusurile si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Incorporam apoi alunele macinate, faina si praful de copt. La sfarsit adaugam albusurile batute spuma tare si amestecam usor, cu o lingura, toata compozitia.

Turnam aluatul obtinut intr-o forma in care am pus hartie de copt si il coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 40 minute.

Cat timp se coace blatul pregatim crema: punem frisca lichida la baine-marie impreuna cu ciocolata. Lasam pe foc doar pana se topeste ciocolata, amestecand continuu.

Amestecam bine, apoi dam la frigider pentru 2-3 ore pentru a se intari. Eu nu stau bine la capitolul rabdare, asa ca am pus crema doar 30 de minute in congelator.

Dupa ce scoatem blatul din cuptor il lasam se raceasca si il taiem in jumatate. Insiropam blaturile foarte putin (eu nu le-am insiropat deloc), apoi punem crema pe fiecare blat, le suprapunem, ungem tortul pe margine cu putina crema, urmand sa lipim alune de padure tocate marunt sau grosolan.

Decoram tortul cu ciocolata topita si alune de padure.

Lasam tortul la rece minim 4 ore, apoi servim.
Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook