Tort Creme A La Creme
Sursa Tort Creme a la Creme
articol scris de myfancycake blog My Fancy Cake
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Si o vizita secreta in Micuta Bucatarie a Ramonei. Pentru ca am sarbatorit ziua micutei Alexia Maria, am ales sa pregatesc un tort Creme a la Creme.
Si pe langa o felie de tort si cateva flori pentru gazda provocarii secrete, Ama.
Reteta Ramonei este prezentata ca prajitura, dar profitand de momentul festiv, am facut un micut tort. Nu este cea mai sanatoasa reteta, dar cu siguranta este printre cele mai gustoase.
Pentru un tort cu diametru de 24 de cm, aveti nevoie de:
Blat: 5 oua medii, 5 linguri de zahar, un plic Creme Ole de ciocolata
Crema: 200 ml lapte rece, 200 ml smantana pentru frisca, 1 plic Creme Ole de vanilie
Crema: 200 ml lapte rece, 200 ml smantana pentru frisca, 1 plic Creme Ole de vanilie
Glazura: 2 linguri apa rece, 2 linguri zahar, 75 gr ciocolata Milka (Luffle - am avut eu), 75 gr unt, 1 lingura esenta de rom
Modalitatea de preparare este rapida. Cred ca de asta am si ales acest tort :-)
Pentru blat batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul lingura cu lingura. Apoi adaugam pe rand galbenusurile si plicul de Creme Ole. Coacem blatul in forma tapetata cu unt si faina, timp de 25 de minute la 170 grade Celsius. Verificam cu o scobitoare daca este copt.
Lasam blatul la racit.
Pentru crema mixam plicul de Creme Ole cu laptele amestecat cu smantana.
Acoperim blatul cu crema si il dam la rece.
Pentru glazura punem la fiert apa cu zaharul si untul. Cand untul este topit adaugam ciocolata taiata marunt si amestecam pana se topeste. Adaugam romul, apoi turnam glazura peste crema.
Dam la rece pentru cateva ore. A doua zi a avut un gust mai bun.
Pofta buna!