Tort Creme A La Creme
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
O minunăție de tort, cu care m-am delectat la cumpăna dintre ani.
Ce îţi trebuie (poza 1), pt 2 foi de blat :
- 12 ouă
- 10 linguri de zahăr (de preferat pudră)
- 2 plicuri Creme Ole de ciocolată de la Dr. Oetcker
Pt cremă :
- 400 ml lapte
- 400 ml de frișcă
- 2 plicuri Creme Ole de ciocolată de la Dr. Oetcker
- 2-3 linguri de zahăr
Pt glazură :
- 220 gr ciocolată
- 150 ml de frișcă
- 50gr unt.
Plan de lucru:
- pentru prima foaie de blat separăm albușurile de gălbenușuri de la 6 ouă. Batem albușurile spumă cu 5 linguri de zahăr și adăugăm câte un gălbenuș mixând în continuu (pozele 2 și 3)
- presărăm treptat conținutul unui plic de Creme Ole de ciocolată (poza 4). Omogenizăm cu o lingură de lemn (poza 5)
- turnăm compoziția într-o formă de tort cu pereți detașabili, tapetată cu foaie de copt (poza 6). Lăsăm la copt pentru aproximativ 25 de minute, apoi scoatem din cuptor (pozele 7 și 8 ). Repetăm operațiunea cu a doua foaie de blat, folosind celelalte 6 ouă.
- preparăm crema. Măsurăm 400 ml de lapte și 400 ml de frișcă lichidă (poza 9). Le amestecăm cu două plicuri de Creme Ole de vanilie și 2-3 linguri de zahăr și apoi mixăm (pozele 10, 11 și 12). Întindem jumătate din cremă pe prima foaie de blat (poza 13). Acoperim cu a doua foaie de blat și întindem restul cremei (poza 14).
- preparăm glazura, topind ciocolata și untul pe baie de apă și amestecându-le cu frișcă lichidă (pozele 15 și 16). Lăsăm puțin glazura să se răcească, iar apoi o întindem peste tort (poza 17). Ornăm (poza 18).
- poftă bună! (pozele 19 și 20)
Timp de preparare: 130 minute
Preţ: 35 lei
Filed under: C3. Torturi