contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cosul Cu Fructe

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Pe 19 noiembrie a fost ziua mea, am implinit 31 ani, chef nu am tinut insa pentru cei care au dorit sa ma felicite si pt cei care au venit sa ma vada cu aceasta ocazie (familia si prietenii cei mai apropiati) am facut un tort ... Cosul cu fructe ... un tort care se face usor, e fff gustos si arata bestial. Ideea am luat-o de la o bloggerita ffff talentata care face niste torturi minunate, demne de admirat. Este vorba de Anca.
Ingrediente:
Pt blat:
- 10 oua
- 10 linguri de faina
- 10 linguri de zahar
- esenta de rom
- jumate de plic praf de copt
Pt crema:
- ciocolata alba cu cos (eu am luat Heidi) 4 tablete (400g)
- frisca de gatit - 400 ml
- un toping de zmeura sau pire de fructe sau fructe congelate ce va place eu am folosit topingul.
- un lime (coaja plus zeama)
- 2 linguri de nuca de cocos
Pt insiropat:
- 300 g de zahar
- apa
- esenta de rom
Decor:
- fructe taiete felii eu am folosit:
un mar rosu, 2 banane, 3 mandarine, o para, un ciorchine de struguri, un sfert de compot de ananas, cateva bucati de piersici tot din compot, 2 buc de kiwi,
- doua plicuri de jeleu pt tort incolor.
- careva bucati de nuci
- funda de latime groasa pentru a strange napolitanele ce imita cosul
- o cutie mare de napolitane Finetti Sticks whit hazelnut cream.
Incepem cu blatul, se separa ouale, se bate albusurile cu jumate din cantitatea de zahar, intr-un alt vas batem galbenusurile cu cealalta jumatate de zahar si un pic de esenta de rom, la final se amesteca cele doua compozitii si se adauga treptat faina si praful de copt. Tapetam o tava rotunda cu unt si faina ... punem alutul in forma de tort si il asezam in cuptorul preincazit in jur de 40 min.
Crema, se sfarama ciocolata in bucati mai mic, punem frisca la fiert, inainte sa dea in clocot il stingem si adaugam ciocolata, amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca dupa care il punem la frigider. Cand s-a racit bine si s-a intarit il scoatem si il mixam bine cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Adaugam topingul de zmeura, nuca de cocos, zeama de la lime si coaja rasa de la lime, amestecam bine.
Siropul, punem intr-o oala de inox zaharul la topit, cand s-a topit adaugam usor peste apa, atat cat sa ajunga pt insiropatul tortului, punem esenta de rom si il fierbem. Cand e gata il lasam sa se raceasca.
Luam blatul si il taiem in 3 sau 4 cate puteti, luam blatul 1 il insiropam si il umplem cu crema, punem peste stratul 2 si il insiropam apoi crema si tot asa pana umplem tot tortul, eu blatul deasupra l-am uns doar fff putin cu crema, il schimb pe margine am pus crema destul de multa sa se lipeasca napolitanele bine. Se ia fructele se spala si se taie felii, decoratul il incepem cu aplicarea napolitanelor unul cate unul, unul langa altul pana acoperim tot tortul de jur imprejur, apoi aplicam fundita ca sa strangem acele napolitane ca altfel se destrama tot. Dupa care imcepem sa aplicam fructele deasupra, folositi ce fructe doriti si asezati-le dupa imaginatie. Dupa ce am aplicat fructele pregatim gelatina asa cum scrie in indicatii si il turnam uniform peste fructe ... asezam tortul la frigider, ne trebuie in jur de 2 ore pana se intareste gelul cum trebuie peste tot.
Tortul a avut un succes mare, atat la gust cat si la aspect.



Pofta mare!!! si LA MULTI ANI!!! MIE


Articol recomandat de dr-tunde-pantea.blogspot.com

Author:Tunde