contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Clown

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Made by Liana "Sa fim copii, pentru inca o zi, /Pe cai de lemn, iar sa ne rotim..." si un tort clown sa preparam si cu pofta sa-l mancam ;-) De 1 Iunie, Ziua Internationala a Copilului, m-am gandit sa-i fac o bucurie lui Tudor si sa-i prepar acest tort pe care l-am gasit in revista Click pentru femei nr.21, mai,2012. Blatul l-am facut intocmai ca-n revista, insa crema am schimbat-o, la fel si decorul, pentru ca nu am avut martipan, l-am facut din plastelina de ciocolata. Nu va mai spun ce bucuros si fericit a fost cand l-a vazut pe clown!...iar eu am fost multumita ca am reusit sa-i fac o bucurie, fie ea trecatoare si ...dulce ;-) Ingrediente: Pentru blat: 6 oua, 180g zahar pudra, 200g faina, 50g ciocolata simpla. Pentru umplutura: 200 mascarpone, 200ml frisca lichida, 1 plic de gelatina, 300g capsuni. Pentru decor: plastelina de ciocolata alba si neagra coloranti alimentari, 80g fulgi de migdale. Cum se prepara: Pentru blat: Tin sa precizez ca imi plac enorm blaturile fara praf de copt, fara bicarbonat, fara otet, fara amidon. Un blat simplu cu doar 4 ingrediente, daca nu puneam ciocolata erau doar trei, dar a iesit minunat. Deci, sa revin: se mixeaza galbenusurile cu jumatate din zahar, iar albusurile se bat spuma tare cu zaharul ramas si se amesteca cu galbenusurile. Se adauga faina cernuta, ciocolata rasa -eu am mai gasit prin dulap un mos craciun de ciocolata pe care l-am rupt bucati- si se amesteca usor, de jos in sus. Se toarna aluatul intr-o forma de tort unsa si tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 160 de grade timp de 45 de minute. Se lasa sa se raceasca in forma, dupa care se scoate si se taie in trei parti. Pentru umplutura: capsunile se spala, se lasa la scurs sau se tamponeaza cu prosoape de bucatarie, apoi se paseaza cu mixerul vertical sau cu o furculita. Gelatina se pune la hidratat cu 100 ml suc de capsuni-am pus alte 300g de capsuni spalate si curatate intr-un bol, am presarat zahar din belsug si le-am lasat peste noapte in frigider. A doua zi bolul era plin de suc ;-) Cand s-a hidratat gelatina, punem bolul pe bain-marie pana se lichefiaza compozitia, apoi o lasam putin la racit. Mixam frisca lichida pana devine spumoasa, turnam mascarponele intr-un bol, apoi il amestecam treptat cu frisca, pana cand devine o compozitie omogena. Adaugam piureul de capsuni, apoi gelatina. Amestecam usor, de jos in sus, pana cand se omogenizeaza toate ingredientele. Dam la rece. Plastelina de ciocolata alba se intinde intre doua folii alimentare si se da forma ochilor si gurii clownului. Din plastelina de ciocolata neagra i-am facut ochii. Plastelina de ciocolata alba cu colorant alimentar verde s-a transformat in palarie. Nasul-din plastelina de ciocolata alba cu colorant alimentar rosu. Parul carliontat blond, precum si marginile gurii rosii le-am facut cu ajutorul creioanelor Dr. Oetker cu glazura de zahar. Asamblare: primul blat insiropat cu suc de capsuni si acoperit cu crema, al doilea blat insiropat acoperit cu crema, apoi al treilea blat insiropat si tot tortul acoperit cu crema. Fulgii de migdale i-am tras in tigaie fara grasime pana cand au prins culoare, apoi i-am lasat la racit. Pana cand am preparat crema, s-au racit si migdalele, astfel incat am imbracat bordura tortului cu migdalele prajite. Din plastelina de ciocolata alba si colorant alimentar roz am intins o foaia de dimensiunea blatului, care a devenit fatza clownului. Fiind foarte moale plastelina de ciocolata alba, am intins-o cu ajutorul zaharului pudra. Apoi, cu ajutorul foliei alimentare, am asezat-o frumos peste tort Apoi am asezat ochii, gura, nasul, i-am facut carliontii si palaria cu o floricica rosie. Pacat ca nu am putut sa fotografiez fatza lui Tudor cand a vazut tortul gata!! "Wauuu, un clown! Mie nu mi-e frica de clowni, mami. Pentru mine l-ai facut, pentru mine? Multumesc, mami!"