contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Ciocolată Cu Vișine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Iată și piesa de rezistență de la petrecerea despre care vă povesteam aici.


Spectaculozitatea tortului a fost oferită cu multă dragoste, răbdare cât cuprinde și talent cu carul de nașa noastră dragă. Dacă sunteți curioși cam ce poate face, detalii găsiți pe blogul ei: Bun de toRt.

Până la stadiul ăsta l-am adus eu.

Mai departe s-a ocupat ea :). Cu un succes nebun la public, trebuie sa menționez.

Un secret pe care mi l-a spus tot ea ulterior este că tortul ar fi trebuit așezat exact invers, sau cu fundul în sus dacă vreți, și apoi glazurat. Astfel partea de sus ar fi fost perfect dreaptă și nu bombată. Era cât pe ce să îl dăm pe Winnie cu cracii în sus :)), dar l-am susținut puternic și totul a ieșit perfect până la urmă.


M-am gândit că am mai crescut și noi și într-o seară ne putem permite o combinație de ciocolată cu ciocolată și cu multă cacao pe deasupra :).

Pentru blat l-am folosit ca punct de pornire pe acesta, dar am înlocuit cacao cu ciocolată amăruie și am folosit:
  • 4 ouă
  • 200 gr zahăr
  • 10 linguri apă
  • 160 gr nucă măcinată (după ce am copt miezul puțin la cuptor)
  • 150 gr făină
  • 20 gr ciocolată amăruie rasă
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

Procedeul de lucru a fost același: gălbenușuri mixate cu zahăr, adăugată apa, adăugate toate prafurile amestecate în prealabil, adăugată spuma de albușuri.

Am însiropat blatul cu sucul de la vișinele confiate pe care le-am pus sub fiecare strat de cremă.

Am folosit crema de ciocolată de aici.

Și glazura de la acest tort (cu care acesta de care vă povestesc acum se aseamănă izbitor :) )

Povestea cu glazura asta e destul de interesantă. Abia acum îmi dau seama că nu e prezentată într-un post separat pe blogul meu, deși o folosesc foarte des.
La preparare e lichidă. Lăsată în frigider se încheagă frumos foarte foarte repede (gelatina e de vină). Ca să îmi iasă torturile frumoase le ornez în etape. Pun un strat subțire, mai las 10 minute în frigider, mai pun un strat, mai las 10 minute. De obicei 3 etape sunt suficiente, partea cea mai dificilă fiind lateralele. Este lucioasă, frumoasă, se întinde foarte bine cât este lichidă....

De această dată tortul a ieșit cu lateralele mai puțin pe gustul meu, așa că am dres busuiocul cu nucă măcinată implantată în glazură :).

Așa arată o secțiune: