contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Catalina

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Acest tort este facut pentru un cuplu, amandoi nascuti in aceeasi zi :) .
A iesit cel mai reusit tort al meu de pana acum si in acelasi timp si foarte delicios!
Nu este un tort foarte complicat, este chiar simplu. Bineinteles ca sectiunea nu am apucat sa o pozez pentru ca imediat s-a evaporat ... feliuta cu feliuta:).
Sper sa va placa macar pe jumatate din cat mi-a placut mie! Pozele nu sunt chiar foarte reusite, dar atat s-a putut din pacate!
Blat:
8 oua
10 linguri zahar
10 linguri faina
1 lingura apa
esenta de vanilie.
-Separati galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixati cu un praf de sare iar galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi adaugati lingura de apa, faina si vanilia. Omogenizati, apoi adaugati o jumatate din cantitatea de albusuri, amestecand de sus in jos, prin rasturnare. Amestecati si cealalta jumatate de albusuri, omogenizati si turnati compozitia in forma tapetata cu hartie de copt si introduceti in cuptorul preincalzit la 180C. Lasati pana se rumeneste frumos, apoi scoateti blatul si lasati la racit.
Crema:
800ml frisca lichida
4 pliculete gelatina
esenta de vanilie
400g piure din fructe de padure.
-Amestecati gelatina cu 100ml apa rece si lasati sa absoarba toata apa, apoi puneti pe bain-marie pana se dizolva si amestecati cu frisca mixata bine. Incorporati piureul de fructe si vanilia, si mixati astfel ca gelatina sa cuprinda toata compozitia.
-Blatul se taie in 3 parti, fiecare se insiropeaza cu sirop de zahar aromatizat cu o esenta de rom si se umple cu crema de mai sus.
-Lasam o noapte in frigider apoi a doua zi ornam.

La multi ani, Alex si Catalina si cat mai multe aniversari impreuna!

Articol recomandat de meosiris.blogspot.com