Tort Caramel
Sursa Tort caramel
articol scris de claudia-maria-banatu blog claudia-maria-banatulecoltderai.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
reteta a cules-o Criss de pe undeva,are o denumire arabeasca care nu am retinut-o :))) eu am facut-o cam in stilul meu
zaharul caramel se intinde pe peretii vasului apoi se toarna crema de lapte cu oua si se da la cuptor ptr aprox.15 min
se prepara blatul care se toarna peste crema de oua si se mai lasa la cuptor ptr aprox.30 de min,apoi se lasa la racit si se intoarce pe un platou prajitura care se poate orna dupa preferinte cu frisca.
avem nevoie de : 8 linguri de zahar ptr caramelizat
ptr crema de oua : 700 ml.lapte,5 oua,2 linguri zahar si 2 plicuri zahar vanilat
ptr blat : 1 ou,100 gr.zahar,100 ml.lapte,100 ml.ulei,3 linguri capucino praf,1 praf de copt si aprox.150 gr.faina.
albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat apoi se adauga galbenusurile,apoi laptele
zaharul caramel se intinde pe peretii vasului apoi se toarna crema de lapte cu oua si se da la cuptor ptr aprox.15 min
se prepara blatul care se toarna peste crema de oua si se mai lasa la cuptor ptr aprox.30 de min,apoi se lasa la racit si se intoarce pe un platou prajitura care se poate orna dupa preferinte cu frisca.