Tort Cadou
Sursa Tort cadou
articol scris de Lissa blog torturilelissei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Tortul ce l-am facut pentru sora mea ,abia acum i-a venit randul sa-l postez dar sunt suparata ca am pierdut din poze ..nu stiu ce am facut.
Am facut doua blaturi in forma de 25/25 cm .
Blat cu cacao din 5 oua ,5 lg apa ,10 lg zahar, 10lg faina.
Blat cu caramel din 5 oua ,5 lg apa ,3 lg budinca de caramel ,7 lg faina.
Se procedeaza la blaturi ca aici.
Dupa ce s-au racit le-am taiat fiecare in 3 foi.
O foaie alba si una maro au ramas intregi...
Am facut doua blaturi in forma de 25/25 cm .
Blat cu cacao din 5 oua ,5 lg apa ,10 lg zahar, 10lg faina.
Blat cu caramel din 5 oua ,5 lg apa ,3 lg budinca de caramel ,7 lg faina.
Se procedeaza la blaturi ca aici.
Dupa ce s-au racit le-am taiat fiecare in 3 foi.
O foaie alba si una maro au ramas intregi...
Celelalte foi le-am taiat asa dupa cum se vede ...si le-am intercalat maro cu alb ,un fel de sah,din pacate aici nu mai am pozele sa va arat...eu mi-am facut din carton o banda de 2 cm si m-am ajutat de ea ca sa iasa fasiile la aceeasi dimensiune. ..si daca nu mai am pozele ,am desenat ca sa va dati seama cum e taiat ,nu se taie benzi dintr-un capat in altul ,se incepe din marginea blatului si se merge roata...in forma de cerc ,apoi se intercaleaza alb cu maro(cel hasurat e maro) ,se insiropeaza ,se pune crema ,apoi deasupra se pune iar blat... dar unde e alb vine pus maro si unde e maro vine pus alb....sper sa se inteleaga. Pentru crema am folosit o combinatie lamaie,ciocolata si capsuni.
Crema de ciocolata:
3 oua intregi amestecate pe abur cu 6 lg de zahar ,cand s-a ingrosat am pus 2 ciocolate bucatele si am amestecat pana s-a topit .
Rece am amestecat cu 325 ml frisca batuta.
Crema lamaie:
3 oua ,6 lg de zahar si zeama de la o lamaie ,se pun pe anbur pana se ingroase.
Rece am amestecat cu 325 ml frisca batuta.
Pentru crema de capsuni am folosit 2oo ml frisca batuta si amestecat cu 4 lg dulceata de capsuni.
Pe platou am pus o foaie de blat alba insiropata(toate foile le-am insiropat cu sirop de zahar ars) ,apoi crema de lamaie ,foaie de blat intercalata si crema de ciocolata ,foaie de blat intercalata si crema cu capsuni ,foaie de blat intercalata si crema de ciocolata ,foaie de blat intercalata si crema de lamaie si am inchis cu foaia de blat maro.A iesit un tort inalt de 10 cm .
Am dat tortul la frigider cateva ore .
Crema de ciocolata:
3 oua intregi amestecate pe abur cu 6 lg de zahar ,cand s-a ingrosat am pus 2 ciocolate bucatele si am amestecat pana s-a topit .
Rece am amestecat cu 325 ml frisca batuta.
Crema lamaie:
3 oua ,6 lg de zahar si zeama de la o lamaie ,se pun pe anbur pana se ingroase.
Rece am amestecat cu 325 ml frisca batuta.
Pentru crema de capsuni am folosit 2oo ml frisca batuta si amestecat cu 4 lg dulceata de capsuni.
Pe platou am pus o foaie de blat alba insiropata(toate foile le-am insiropat cu sirop de zahar ars) ,apoi crema de lamaie ,foaie de blat intercalata si crema de ciocolata ,foaie de blat intercalata si crema cu capsuni ,foaie de blat intercalata si crema de ciocolata ,foaie de blat intercalata si crema de lamaie si am inchis cu foaia de blat maro.A iesit un tort inalt de 10 cm .
Am dat tortul la frigider cateva ore .
L-am imbracat intr-un strat de unt si apoi am intins foaia de pasta de zahar pe acest silicon cu imprimeuri si am pus peste tort.
..si l-am ornat in forma de cadou.