Tort Bon Cherry
Sursa Tort Bon Cherry
articol scris de al3xandra.bm126 blog noi2inbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sambata am hotarat sa fac si pentru noi un tort, dar un tort mai deosebit. Am cautat prin reviste, nu am gasit ceva care sa ne multumeasca cu adevarat si am inventat noi unul. Am luat de curand de la Metro un lichior de cioco cu visine, care stiam noi sigur ca in cremele pentru praji sau torturi o sa fie bestial! Nu ne-am inselat. A fost cel mai bun tort pe care l-am mancat in ultima vreme!
Cu ocazia asta mi-am schimbat si eu parerea despre cremele cu unt...de care ma feream cat puteam! DAAAAR!! Se pare ca facute cu arome si tot ce au nevoie sunt chiar foarte bune si fine!
Deci am purces. Am facut un blat de cacao cu nuca din 6 oua, 180 gr zahar, 160 gr faina si 20 gr cacao.
Pentru crema am facut o budinca de ciocolata dar in loc de 500 ml lapte am pus 150 lapte, 150 lichiorul mai sus amintit. Am lasat-o sa se raceasca complet. Apoi am frecat 250 gr unt cu aproape 200 gr zahar pudra si am adaugat budinca(cate o lingura o data). Am mai prajit 100 de gr de nuca, am bagat-o la robot (ideea e sa ramana o idee mai mare) apoi am adaugat-o si pe ea in crema.
Am insiropat blatul, am pus jumatate din crema, am infipt visinele in crema si am acoperit cu cealalta jumatate de crema. Am pus si al doilea blat, l-am insiropat si l-am imbracat in fondant marshmallow.
A fost foarte bun, avea gustul acelor bomboane unguresti cu visine si lichior in interior Bon Cherry. Tata a zis ca e cel mai bun tort pe care l-a mancat in viata lui :D