Tort Barni
Sursa Tort Barni

articol scris de alexa blog bunatati-delicatese.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
150 gr unt moale
Ingredientele se inmultesc cu doi
Pentru umplutura:
Crema 1:
1 plic crema musuroi de cartita
1 plic fulgi de ciocolata
250 ml lapte rece
1 plic fulgi de ciocolata
250 ml lapte rece
Crema 2:
1 plic crema melba de zmeura
200 ml smantana dulce
150 gr iaurt
200 ml apa
2 linguri zahar fin
1 plic zahar decorativ roz cu aroma de zmeura
1 plic zahar decorativ roz cu aroma de zmeura
Pentru ornat:
300 ml smantana dulce
300 ml ciocolata alba
cacao
colorant alimentar
Mod preparare:
Intr-un castron inalt se pune mixul pentru 9 torturi, ouale intregi, zaharul, laptele si untul, se mixeaza 3 minute la viteza 1 si inca 3 minute la viteza turbo, toata compozitia se toarna in forma de tort ursulet si se coace timp de cca 40 de minute pe gratarul din mijloc.



Pregatim crema de umplere a ursului, plicul de crema musuroi de cartita se amesteca cu 250 ml lapte rece cca 5 minute la viteza mare a mixerului, apoi adaugam fulgi de ciocolata, amestecand incet cu lingura.

Blatul ursulet se umple cu crema, nivelam bine crema, deasupra se aseza o foaie de blat, pe care o decupam in forma de ursulet. Punem tava in frigider pentru 2 ore.



incepem sa umplem foile de blat cu crema peste prima foaie care a stat la rece adaugam crema , apoi o alta foaie de blat, din nou crema din nou blat. Trebuie sa iasa un ursulet inalt. La final peste ultima foaie de blat asezam o tava si rasucim tortul, abia atunci inlaturam forma de ursulet.

Crema pentru ornat am pregatit-o cu o seara inainte, este ganache din ciocolata alba, pe care am impartit-o in diverse cantitati pentru a o colora la nevoie. Incepem sa-l ornam dupa imaginatie
