Tort Babuska
articol scris de barzuka1 blog epurasha2bb.blog.gustos.ro
- pt.blat :
- 6 oua,
- 6 linguri de zahar,
- 6 linguri faina,
- 1 lamaie mica,
- 1/2 praf de copt
- pt.crema de branza cu lamaie:
- 250 g crema mascarpone,
- 250 branza de vaci ,
- 250 g zahar,
- 2 pliculete de gelatina transparenta Dr.Otker,
- 1 lingurita de coaja rasa de lamaie si o lingura de zeama de lamaie.
- 500 g frisca (o cutie Hulala)
- pt.crema de ciocolata:
- 3 oua,
- 100 ml lapte,
- 200 g zahar,
- 200 g ciocolata negra de menaj Codruta
- 100 g ciocolata Primola silk,
- 1/2 pachet margarina,
- 1 fiola esenta de rom,
- pt.sirop:
- 150 ml apa,
- 5 linguri de zahar
- o fiola esenta de rom.
- pt.decor:
- 1 plic glazura Duo Dr Otker,
- 1 cutie praline de ciocolata Milka Thank you.
Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusrurile spuma tare si se dauga zaharul apoi se amesteca cu galbenusurile frecate cu zeama si coaja de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt.Se unge o tava rotunda cu margine detasabila cu unt si se tapeteaza cu faina.Se toarna ciompozitia de blat si se da la cuptor cam 25 de minute.Se scoate cand e copt si cand s-a racit se taie in 2 felii de blat si se insiropeaza cu siropul din apa cu zahr si rom.
Crema de branza se face frecand branza de vaci si mascarponele cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga si zeama de lamaie.Gelatina se pune la inmuiat in 200 ml apa pentru 10 minute, apoi se pune la fiert 1 minut si se lasa la racit.Se va adauga si ea in crema de branza.Frisca se bate rece si se dauaga si ea in crema de branza.Se lasa un pic la rece.
Crema de ciocolata se face amestecand ouale cu zaharul si laptele pe foc la bain -marie dupa care se adauga ciocolata razuita sau tocata cu cutitul marunt, Se bate margarina (sau untul) spuma dupa care se adauga in crema de ciocolata .
Blatul taiat in 2 si insiropat se aseaza din nou in tava cu margine detasabila, primul balt inatai, apoi jumatate din crema alba de branza cu lamaie, apoi turtnam toata crema de ciocolata, apoi punem al doilea blat, apoi iat crema alba si deasupra ornam cu glazura duo alb negru in zig zag dupa care aszam in cercuri floricelele de ciocolata milka.
Tortul a fost facut de ziua mea pe 21 septembrie 2010 la implinirea deosebitei varste de 35 de ani.:) da, am ajuns si aici! si cu bine! sa vedem ce surprize mai imi rezerva viata si de acum incoclo cand nu mai fac parte din categoria ”tineri” )