Tort Aperitiv
Sursa Tort aperitiv
articol scris de Lissa blog torturilelissei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am revenit si vreau sa multumesc tuturor celor care mi-ati scris si mi-ati trimis mesaje cu gandurile voastre bune si cu urari de sanatate ,va doresc si eu din suflet tuturor multa sanatate ca e adevarat cand se spune ca e mai buna decat toate.
Cu putina imaginatie o sa-l puteti orna mult mai frumos,eu am facut doar asa cu ce am avut ,ideea mi-a venit pe moment de la o bucata de carne pe care am vrut sa o fac chiftele si apoi mi-am amintit ca mama mai facea ...cu multi ani in urma cand eram acasa .... un fel de drob cu pireu de cartofi deasupra si vaaai ce ne mai placea,asa ca am zis hai sa fac si eu ceva asemanator dar mai modern un pic...mai actualizat.
Am cantarit carnea (se poate face cu carne de vita ,de porc ,de pasare) si apoi am tocat-o,deci:
600 g carne tocata,
3 cepe potrivite ,
jumatate de ardei rosu,
3 felii de franzela,
3 oua .
condimente -piper ,sare, vegeta ....fiecare ce doreste ,dupa gust.
Ceapa taiata si ardeiul taiat felii le-am calit in putin ulei ...nu mult ,pana s-a inmuiat ceapa si apoi le-am pus intr-un bol peste carnea tocata ,am pus painea inmuiata si stransa bine ,ouale ,apoi am amestecat bine si am condimentat dupa gust.
Am lasat deoparte pana am curatat 800 g cartofi pe care i-am taiat bucati si i-am pus la fiert cu putina sare ,asa cum se face la pireu.
...vin si cu o reteta pe cat de simpla pe atat de aspectuoasa, un tort aperitiv care cu siguranta o sa incante atat pe cei ai casei dar si cand faceti o masa festiva invitatii o sa-l aprecieze.
Am cantarit carnea (se poate face cu carne de vita ,de porc ,de pasare) si apoi am tocat-o,deci:
600 g carne tocata,
3 cepe potrivite ,
jumatate de ardei rosu,
3 felii de franzela,
3 oua .
condimente -piper ,sare, vegeta ....fiecare ce doreste ,dupa gust.
Ceapa taiata si ardeiul taiat felii le-am calit in putin ulei ...nu mult ,pana s-a inmuiat ceapa si apoi le-am pus intr-un bol peste carnea tocata ,am pus painea inmuiata si stransa bine ,ouale ,apoi am amestecat bine si am condimentat dupa gust.
Am lasat deoparte pana am curatat 800 g cartofi pe care i-am taiat bucati si i-am pus la fiert cu putina sare ,asa cum se face la pireu.
Cu lingurag am pus compozitia de carne si apoi am intins-o si am asezat frumos peste tot ,am dat la cuptor 30 minute.
In timpul asta cartofii au fiert,i-am scurs de apa ,i-am mixat bine si am pus:
50 ml ulei (un paharel de tuica)
50 ml lapte ,
o bucatica cat o nuca de cascaval rasa .... se poate si fara ea,
2 oua intregi .
Am mixat bine si am mai potrivit de sare ....
50 ml ulei (un paharel de tuica)
50 ml lapte ,
o bucatica cat o nuca de cascaval rasa .... se poate si fara ea,
2 oua intregi .
Am mixat bine si am mai potrivit de sare ....
Ca sa-i dau putin aspect mai ...comercial cum se zice...am pus intr-un sprit 3 lg de pireu si am spritat un model pe margine si in mijloc.