contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Aperitiv De Revelion

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Made By Liana




LA MULTI ANI!!!Sa dea Dumnezeu ca in acest nou an sa ne fie mai bine, sa ne bucuram de cei dragi si de prieteni, sa avem mai mult timp de povestit, de umblat, de vazut, de citit si de iubit, decat anul trecut!
Va multumesc tuturor pentru mesajele frumoase si va imbratisez cu drag! :*
Va rasfat cu un tort...sarat!
Un aperitiv de sarbatoare care m-a lasat pe mine, in primul rand, muta de uimire, apoi pe baietii mei si pe musafirii pe care i-am avut. Un tort aperitiv deosebit din revista Click Pofta Buna nr.12/2010.
Chiar daca toata lumea zicea ca e deja satula, nu s-a lasat pana cand nu a devorat toata felia de tort. Ba unii dintre ei, nu spun cine! au mancat chiar doua felii!!! ;-))
Pregatire; 1h30'
Coacere: 30'
Dificultate: mare
Ingrediente pentru blat:
250g faina,
50g masline negre tocate,
1 linguta boia de ardei dulce,
1 lingurita condimente uscate(cimbru, rozmarin si oregano),
2 catei de usturoi,
20g drojdie,
150 ml apa calduta,
1/2 lingurita zahar,
3 linguri ulei de masline,
1 lingurita sare.
1. Amesteci toate ingredientele de la blat

si framanti un aluat potrivit de tare, pe care il lasi la dospit o ora. Tapetezi o forma de tort unsa cu hartie de copt, pui aluatul intins

si mai lasi la crescut 20 de minute. Coci timp de 30 de minute, lasi sa se raceasca si il tai in doua.

Pentru umplutura:
200g unt,
500g branza de vaci,
1 lingura patrunjel verde tocat,
200g branza telemea,
150g felii subtiri pastrama de pui,
250g carnati uscati,
2 rosii,
150g felii subtiri salam cu masline,
50g masline verzi,
3 rosii cherry galbene,
50 branza de oi uscata,
sare.
Omogenizezi untul moale cu branza de vaci. Pastrezi 1/4 din ea, iar restul o amesteci cu sare, dupa gust, si patrunjel verde.
Eu n-am pus decat 100 de unt, 100 de cascaval si vreo 3 linguri de smantana,

pentru ca nu am avut branza telemea. Si nici patrunjel n-am pus, ca erau destul de multe verdeturi in blat si nici in poza din revista crema de branza nu contine verdeata.
Pui jumatate pe primul blat , asezi felii de telemea- eu de cascaval, ungi cu o cantitate mica de crema si pui feliile de pastrama- eu sunca de Praga.

Ungi cu crema din nou si asezi a doua jumatate de blat.
Il imbraci cu crema de branza si asezi pe laturile tortului felii de carnat taiate subtiri.
Eu am avut trei feluri de salam uscat, am taiat feliile in doua si le-am suprapus frumos pe marginea tortului.

Acoperi cu felii de rosii alternativ cu cele de salam cu masline.
Eu am pus inca un rand de sunca de Praga, apoi am ornat cu salam Chorizo si cu cele trei feluri de salam uscat( cu cascaval, cu boia si cu piper).
Acoperi centrul tortului cu masline verzi, cu rosii cherry galbene, taiate felii si cu patrunjel verde.
N-am avut masline verzi si nici rosii galbene, dar am pus in centru o tartina cu unt si cu icre rosii si am decorat cu o frunza de patrunjel.
Razi branza de oi si o asezi in strat subtire pe o hartie de copt. O introduci la cuptor pana cand capata o forma de grilaj.
N-am avut, n-am facut...in schimb am taiat bastonase de ardei verde si rosu si le-am pus printre feliile de salam.
Faci cu un pos floricele de branza oprita

si decorezi cu felii de carnati rulate- eu am folosit Chorizo si grilaj de branza-adica fara...
si sectiunea mult-asteptata...



Delicios a fost!!! Nici nu stiu cand s-a topit...mi-e dor de el...cred ca o sa-l mai fac o data de Sf.Ioan ;-)

Articol recomandat de pemasadinbucatarie.blogspot.com