contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Aniversar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga









Ingrediente:


Blatul 1

  • 12 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de  faina

Blatul 2:

  • 6  oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina

Crema:( dupa reteta lui Leila&Lori)

  • 4 oua,
  • 400g zahar,
  • 4lg apa,
  • 100g cacao ,
  • 2 pac margarina RAMA rama ,
  • doua esente de rom(fiola).

Pasta de lapte praf pentru decor:( dupa reteta lui Lily)

  • miere
  • lapte praf
  • coloranti alimentari

Mod de preparare:

Se fac 2 blaturi. Blatul 1 mai mare, iar blatul 2 mai mic. Blaturile se fac astfel: se bat albusurile spuma pana sta pe tel, se adauga zaharul pe rand, iar la final faina tot cate un pic. Se baga la cuptor cca 1 ora. Se verifica daca sunt coapte cu scobitoarea.
Crema: Se fierb ouale, zaharul si apa la baien marine pana devine ca o smantana se adauga cacao si o bucatica de margarina RAMA se lasa sa se raceasca apoi se adauga margarina RAMA putin cate putin batandu-se cu mixerul la viteza mare. La sfarsit se adauga esenta de rom (fiole)
Blaturile se taie in 3 parti si se umple cu crema.Dupa ce sunt asamblate ( Blatul 1 jos, iar peste el blatul 2) se vor unge cu crema sau unt. Apoi le imbracam in pasta de lapte praf.
Pasta de lapte praf o facem din miere de albina( de preferat sa fie de salcam) amestecata cu lapte praf pana devine o coca elastica. Adaugam coloranti alimentari . Cu aceasta pasta imbracam tortul si facem diverse decoratii pentru tort.
Pofta buna!!!!




Articol recomandat de liligospodini.blogspot.com