contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Aniversar "44" - Tanti Auguri A Me !!!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


De ce l-am numit asa ?
Ghici...
Misterul a fost dezlegat... acum he, he... acum 44 de ani am venit pe lume, eu... cea mai mica membra a familiei...
Va invit la o feliuta de tort


si un pahar cu sampanie...
Am aparut pe lume la ora 17, asa ca... am suflat in luminarele abia in seara asta...

Blat Victoria Sponge (sursa):
pentru o forma de 20 cm, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahar
  • 4 oua marime mijlocie
  • 200 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • aroma de vanilie (eu am pus rom ca alta nu aveam)
  • doua prafulete de sare
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Mixam bine untul impreuna cu zaharul si esenta de vanilie (rom). Intr-un castronel zbatem putem ouale apoi adaugam cite un pic peste compozitia de unt+zahar, mixind la o viteza mijlocie. Micsoram viteza (adica la cea mai mica) si adaugam cite un pic din faina cernuta impreuna cu praful de copt. Tapetam tava cu unt si faina, rasturnam compozitia si bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30-40 de minute (eu 40 de minute). Lasam la racit in tava timp de 10 minute, abia apoi scoatem blatul din forma. Cel mai bine e sa facem blatul cu o zi inainte de a face tortul, ca sa-l putem taia mai bine. Blatul este fraged... rezultatul... garantat...


Crema folosita de mine e inventata pe moment, pentru ca am vrut sa fac tortul cu crema ganache de ciocolata alba, dar era prea tirziu (adica noapte) si as fi riscat sa fac tortul in ziua aniversarii.
  • un pliculet crema de vanilie
  • 100 g mascarpone
  • 40 g zahar praf
Am facut intii crema de vanilie dupa instructiunile de pe plic, iar separat am mixat mascarponele cu zaharul, apoi le-am adaugam peste crema de vanilie. Am taiat blatul in trei, am insiropat cu suc natural de la portocale, m-am jucat un pic cu lingurita ca sa decorez tortul, apoi am presarat un pic de nuca de cocos roz (pliculet achizionat in tara), un trandafiras galben si zmeurele (fructe de padure).
Multumesc tuturor care mi-au lasat mesaje, pentru mine... care sint departe de casa, a contat foarte mult...
Multumiri din suflet !!!

 



Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com