Tort Aniversar - 2-
Sursa Tort aniversar - 2-
articol scris de lili blog liligospodini.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Deoarece pe 24 ianuarie mama si tata fac 52 de ani de la casatorie le-am facut special acest tort. Le spun La multi ani!!! Sa va am aproape inca multi ani de acum incolo....
Ingrediente pentru blat:
- 12 oua
-12 lg. fructoza ( sa nu fie prea pline)
- 12 lg. faina.
Ingrediente pentru crema de budinca:
- 2 plicuri frisca light de la Dr. Oetker
- un plic budinca de capsuni de la Dr. Oetker
- 4 lg.fructoza
-350 ml. lapte
- cativa capsuni din compot
Mod de preparare:
Blatul:
Albusurile le batem spuma, adaugam fructoza, galbenusurile si apoi faina. dam la cuptor blatul cca.45 minute. Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca e copt.
Crema de budinca
-300 ml lapte cu 4 lg de fructoza am pus pe foc ,praful de budinca l-am amestecat cu 50 ml lapte si am pus in laptele fierbinte ,am amestecat pana s-a ingrosat ,apoi am dat la rece acoperit cu folie deasupra ca sa nu faca pojghita.
Crema rece se mixeaza bine ,apoi se pune cate o lg de frisca batuta in ea .Iar la final se pun bucatile de capsune si se amesteca bine.
-300 ml lapte cu 4 lg de fructoza am pus pe foc ,praful de budinca l-am amestecat cu 50 ml lapte si am pus in laptele fierbinte ,am amestecat pana s-a ingrosat ,apoi am dat la rece acoperit cu folie deasupra ca sa nu faca pojghita.
Crema rece se mixeaza bine ,apoi se pune cate o lg de frisca batuta in ea .Iar la final se pun bucatile de capsune si se amesteca bine.
Umplem tortul cu crema obtinuta.
Tortul este ornat cu floricele din buttercream, in culori mov si crem.
Si sectiune: