Tort Andrei & Thomas
Sursa Tort Andrei & Thomas
articol scris de myfancycake blog My Fancy Cake
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Si a mai trecut un an.... Repede!...Ce pot sa zic?
Adica fiul meu, Andrei, a implinit 2 anisori.
Si cum deja am inceput sa invatam despre Thomas, trenuri si macarele am sarbatorit cu un tort in tema.
Si cum probabil ca banuiti deja, 2 ani = intoarcere la job, asa ca timpul meu "a intrat bine de tot la apa" si am optat pentru un trenulet cumparat. Insa restul decorului ne apartine. Spun, ne apartine, pentru ca (va dezvalui un secret) la decorare ma ajuta si jumatatea mea.
Interiorul tortului este inspirat de celebra prajitura "Kinder Pinguin".
Dar sa trecem la reteta!
Pentru un tort cu diametrul de 28 de cm aveti nevoie de:
Blat: 8 oua, 150 gr zahar, 1 plic zahar vanilat, 4 linguri pesmet, 4 linguri faina, 3 linguri cacao, 1 plic praf de copt, un praf de sare, 40 ml lapte, 200 ml ulei, 4 linguri miere.
Crema de frisca: 500 ml smantana pentru frisca, 1 plic gelatina, 2 linguri lapte, 4 linguri miere, 1 fiola esenta de vanilie
Crema de ciocolata: 300 gr ciocolata Milka cu lapte, 200 gr unt, 3 linguri apa, 6 linguri ulei
Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile cu zahar si zaharul vanilat. Adaugam pesmetul, faina, cacaoa si praful de copt cernute.Amestecam usor, apoi adaugam mierea, laptele si uleiul. La sfarsit incorporam albusurile batute spuma cu un praf de sare. In forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina coacem, pe rand, 2 blaturi. Se coc timp de 25 de minute la 170 grade Celsius. Lasam foile la racit.
Intre timp pregatim crema de ciocolata. Rupem ciocolata bucatele si o amestecam cu celalalte ingredinte. O topim la foc mic si o lasam la racit pana pregatim crema de frisca.
Hidratam gelatina timp de 10 minute in 200 ml de apa.Inainte de a o incorpora in frisca o topim pe foc mic cu grija sa nu o fierbem.
Batem frisca spuma si adaugam mierea, vanilia, laptele si gelatina topita. Lasam crema la rece sa se intareasca putin, apoi montam tortul astfel: blat, crema de frisca, ciocolata, crema de frisca si incheiem cu blat. Lasam tortul la frigider cateva ore inainte de a-l decora.
Dupa fiecare strat de crema introducem tortul la frigider timp de 10-15 minute, pentru a se inchega stratul anterior.
Pentru decor imbracam tortul in crema de unt (1 pachet de unt la temperatura camerei mixat cu 3 linguri zahar pudra), apoi il acoperim cu pasta de zahar.
Si o sectiune cadou pentru voi....
Pofta buna!