Tort Amandina
Sursa Tort Amandina

articol scris de teolyn blog teolyn-in-the-kitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

-6 oua
- 200 gr zahar
- 30 ml apa
- 40 ml ulei
- 20 gr cacao
- 8 linguri cu faina

Ingrediente crema :
- 6 oua
- 250 gr zahar
- 3-4 linguri cacao
- 300 gr unt
Ouale se mixeaza bine cu zaharul pe baie de abur pana se ingroasa, apoi se adauga 3 linguri de cacao se omogenizeaza si se lasa la racit. Untul se alifiaza apoi se adauga 1 lingura cacao si se amesteca bine, urmand sa se incorporeze in unt cate o lingura din crema racita.
Ingrediente sirop :
- 300 ml apa
- 150 gr zahar
se fierb pe foc pana se topeste zaharul apoi se adauga 1-2 plicuri capuccino. Se lasa la racit .
Ingrediente glazura:
- 200 gr ciocolata
- 120 ml frisca lichida
se incalzesc la foc mic pana se topeste ciocolata amestacand continuu, apoi calduta se intinde peste tort.
Asamblare :
Se taie blatul in 2 sau 3 parti egale in functie de cat de inalt va iese :), se insiropeaza fiecare felie , se aseaza crema intre ele iar deasupra se pune glazura si se decoreaza dupa preferinta . Pofta buna!
Este fffff bun :) !!!!