Tort Amandina
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Reteta este asemanatoare cu prajitura Amandina, doar ca de data acesta am facut-o sub forma de tort.
Mod de preparare:
Se face un blat ca de tort, ca la Tort de ciocolata. Se taie pe orizontala in trei blaturi egale. Se insiropeaza cu siropul de capuccino, intins cu o perie.
Crema: Se freca zaharul cu ouale si cacaoa, dupa care se fierbe pe baie de aburi, pana se omogenizeaza. Separat se freaca untul spuma. Cand crema s-a racit, se adauga peste untul spuma, cate o lingura si se amesteca pana se termina crema.
Jumatate din crema se pune pe primul blat, se acopera cu al doilea blat, se repeta operatia.
Dupa acea, tortul se da la rece, aproximativ o ora, pentru a se intari putin crema. Cand se scoate din frigider, se topeste ciocolata cu untul si se imbraca tortul cu ea. Se orneaza dupa preferinte. Eu am folosit bomboane de decor si frisca in care am pus cateva picaturi de colorant alimntar galbent. Asta a fost inspiratia mea de moment. Nu am reusit sa fac o sectiune, ca am ramas fara baterie la aparatul foto.