Tort Amandina
Sursa Tort Amandina
articol scris de Diana blog dianacakes.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
pt blat
6 oua
200g zahar
4linguri apa
50ml ulei
cacao
10 linguri faina
1 plic praf de copt
se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine cu zaharul, cand s-a format o spuma tare se adauga apa.
galbenusurile se freaca cu uleiul pana se deschid la culoare.
se incorporam albusurile in galbenusuri panand treptat cate 2 linguri de compozitie amestecand usor.
se adauga si faina, praful de copt si cacaoa
compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt si se coace.
pt crema I
6 oua
6 linguri de zahar
10g gelatina
1 pachet de unt
100g ciocolata
gelatina se pune la inmuiat in putina apa.
oule se bat pe baie de aburi cu zaharul pana se ingrosa crema ca o smantana. se pune ciocolata taiata marunt si se amesteca bine pana se topeste.
se da crema deoparte si se lasa sa se raceasca putin.
2-3 linguri de crema se pune peste gelatina si se amesteca, apoi se toarna in crema de oua si se mai pune pe aburi pana se incalzeste bine, fara se fiarba.
crema astfel obtinuta se lasa la racit apoi se mixeaza cu untul.
crema II
250ml frisca
2-3 linguri zahar pudra
100g ciocolata sau 3 linguri nutella
se mixeaza frisca cu zaharul pudra si se adauga ciocolata topita.
sirop
4linguri de zahar se topesc si se stinge cu 300ml apa, se adauga esenta de rom
asamblare
blatul se taie pe orizontal , se insiropeaza, se umple cu crem I, apoi se taie pe verticala se unge cu crema II doar pe o parte si se suprapune.
se orneaza cu glazura de caramel si frisca.
glazura 2 plicuri dr. Oetker cu gust de caramel.