Tort Amandina
Sursa Tort Amandina
![lily-musat](/images/avatars/nopicture.jpg)
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul in ploaie si batem ca la bezele pana se intareste.
Dupa ce adaugam apa putin cate putin, adaugam si galbenusurile frecate cu uleiul si amestecam cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Adaugam si faina amestecata cu cacao.
![](https://1.bp.blogspot.com/_5hig-tvJ79Y/SnKlrw_JBaI/AAAAAAAACtk/d7lvAqcbwVM/s400/Picnik+collage1.jpg)
Se pun la fiert toate ingredientele dupa care se lasa sa se raceasca.
Ingredinete pentru crema: 3 galbenusuri, 150 g zahar pudra, 250 g unt, 3 linguri cacao.
Untul partial topit se bate cu miixerul pana devine spuma, se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana se dizolva zaharul, apoi se adauga galbenusurile si cacaoa si se mixeaza inca 1 minut.
![](https://3.bp.blogspot.com/_5hig-tvJ79Y/SnKlj1s_BWI/AAAAAAAACtU/pbx5qPHAyRc/s400/Picnik+collage3.jpg)
Ingrediente pentru glazura: 1 + 1/2 linguri de apa, 4 linguri de zahar, 2 linguri de cacao, 50 g unt.
Apa, zaharul si cacaoa se pun pe foc sa se topeasca cca 1 minut, apoi se da de pe foc si se adauga untul, amestecand pana se dizolva, se lasa sa se raceasca, dupa care se pune pe tort.
Se topeste ciocolata la cuptorul cu microunde cca 1:30 min dupa care cu o pensula se ung pe dos frunzele, se lasa la racit si se mai ung cu un strat dupa aceea ca sa fie ciocolata mai groasa sa nu se rupa. Dupa ce s-au racit se desfac cu grija frunzele.
![](https://2.bp.blogspot.com/_5hig-tvJ79Y/SnKiWAf5K0I/AAAAAAAACq8/orHJmBeCx5g/s400/DSC00154.jpg)
![](https://3.bp.blogspot.com/_5hig-tvJ79Y/SnLSTUJ1-YI/AAAAAAAACuM/GJAf4kVIooY/s400/DSC00142.jpg)
Reteta recomandata de Llily-Musat.blogspot.com