Tort Amandina De Ocazie
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pregatim un blat inalt de amandina din:
9 oua
500 gr. de zahar
50 ml. de apa
50 ml. de ulei
4 linguri jumatate de cacao
300 gr faina de buna calitate
1 plic si jumatate praf de copt
Se incinge cuptorul. Separam ouale si galbenusurile le frecam cu ulei pana devin ca o maioneza subtire. Albusurile le mixam pana devin tari si apoi adaugam zaharul,apa,galbenusurile si amestecam cu o spatula ,de sus in jos. Adaugam faina cernuta ,amestecata cu praful de copt si cacaoa .
Turnam compozitia intr-o tava inalta si tapetata bine.
Dam la cuptor cel putin 30 min si facem testul scobitoarea.
Ingrediente pentru sirop :
750 ml. de apa
375 gr. de zahar
5 plicuri de cappucino ciocolata
5-6 fiole de rom
Se pune zaharul la topit impreuna cu 2 linguri de apa pana se caramelizeaza si punem restul de apa incalzita.
Lasam la fiert pana se topeste zaharul si adaugam cappucino.Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Ingrediente pentru crema :
4 galbenusuri mari
200 gr. de zahar farin vanilat
1 si 1/2 margarina rama
6 linguri cacao
4-5 fiole rom
Pentru decor :
3 plicuri de glazura Dr.Oetker
cocos
trandafiri din martipan sau sugus
Margarina la temperatura camerei o frecam pana devine ca o crema subtire ,adaugam zaharul farin si
mixam bine.Punem si cacaoa , galbenusurile si romul; mixam.Este extrem de aromata !
Taiem blatul rece ,il taiem in 3 felii si incepem sa insiropam prima parte destul de bine ,adaugam crema si repetam operatiunea pana la ultimul strat pe care-l insiropam .Dam tortul la rece pentru 4-5 ore .Se glazureaza cu glazura facuta in casa ,glazura la plic dr.oetker ...
Daca doriti sa pregatiti acest tort ,asa cum il vedeti in poza trebuie sa formati trandafiri din martipan sau caramele sugus.
Se ia o caramea ,se rupe in bucatele mici,se aseaza intre folie de plastic si se intinde cu sucitorul pana se f-za petale care alcatuiesc floarea.
Este o munca colosala dar rezultatul este...!
Succes .