contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort 3 Motive

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

  • 2 blaturi de cacao
  • 1 ciocolata cu caramel
  • 1 ciocolata Katy cu trufe
  • 2 ciocolate negre 85% cacao
  • 2 cutii crema mascarpone
  • 1 cutie mica frisca lichida Hulala
  • 1 cutie praline caffe latte
  • 1 ceascuta  lapte
  • 1 cubulet de  unt  nesarat
  • miezul de la 10 nuci
  • sirop de zmeura pt.insiropat blaturile
  • 2 linguri zahar
  • Se insiropeaza 2 discuri de blat de tort cu cacao cu sirop de zmeura.

    Intre ele se pune un film de crema de ciocolata tip glazura, facuta din 1/2 ciocolata cu trufe  si o ciocolata neagra intreaga topite la bain marie impreuna cu putin lapte, unt, zahar si la sfarsit se adauga miezul de nuca macinat nu foarte marunt.

    Peste al doilea blat se aseaza crema facuta din frisca batuta cu crema mascarpone si in care adaugam restul de ciocolata cu trufe tocata cubulte mici cu cutitul.Lasam la rece o jumatate de ora.

    Pregatim glazura finala topind la bain marie ciocolata cu caramel impreuna cu ciocolata neagra.Luam cu lingura si punem intr-o punga sau un pos de ornat si facem zig zaguri creand un fel de dantela de ciocolata cu ochiuri mari.Apoi dam la rece o ora si in final asezam pralinele deasupra.Se serveste adoua zi dupa ce a stat la  rece peste noapte.

    Unul dintre muafiri mi l-a laudat un sfert de ora dupa ce a luat prima lingurita.Va recomand cu incredere acest tort care mie mi s-a parut dintre cele mai bune ce am facut vreodata.

    L-am numit asa pentru ca l-am facut din 3 motive: ziua de nume a sotului C-tin , ziua de nume a mezinei Elena si implinirea a 5 ani de casatorie


    Articol recomandat de epurasha2bb.blog.gustos.ro