Tort 2011
Sursa TORT 2011

articol scris de adiscookblogspotco blog adiscook.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Bine v-am regăsit! In prag de An Nou vreau să mulţumesc tuturor vizitatorilor şi celor care mi-au făcut urări şi mi-au lăsat mesaje. Vă doresc să aveţi parte de sănătate şi bucurii, iar anul care tocmai a început să fie bogat în împliniri şi plin de succese.
Pentru ziua de Anul Nou am pregătit un tort simplu pentru a cărui preparare m - am inspirat din reţeta Prăjiturii Amandină.
Ingrediente pentru blat:
- 6 ouă
- 200 g zahăr
- 5 linguri de apă rece
- 200 g făină
- 30 g cacao
- 40 ml ulei
- o linguriţă praf de copt
Se separă ouăle; gălbenuşurile se amestecă cu uleiul pînă ce acestea se îngroaşă şi devin o maioneză;

- 3 gălbenuşuri
- 230 g zahăr pudră
- 100 g unt
- 40 g amidon alimentar
- 4 linguri cacao
- vişine scurse de zeamă de la un compot de 700 ml
Se pun la fiert 400 ml lapte împreună cu zahărul. Intr-un bol se amestecă făina cu amidonul, se toarnă restul de lapte rece, se amestecă şi la urmă se pun gălbenuşurile.
Această compoziţie se pune în laptele care fierbe şi se dă în clocot. Se lasă 1 minut pe foc apoi se adaugă cacaoa, continuând fierberea până ce crema s-a îngroşat destul de bine, amestecând energic pentru a nu se lega crema de vas.


- 100 g unt
- 3 linguri ulei
- 1 lingură zahăr pudră
Am pus pe bain-marie ciocolata ruptă bucăţele, untul, uleiul şi zahărul pudră. După ce s-a topit cicolata am mai lăsat glazura la fiert 1 - 2 minute, apoi am pus-o la rece pentru câteva minute, să se răcorească puţin, după care am întins-o uniform peste tort.
Glazura aceasta este cea de la Prăjitura Kinder Pingui şi cea folosită la prăjitura Amandina.