Tort 2010
articol scris de bucatareselevesele blog bucatareselevesele.blogspot.com nu mai doreste
Ingrediente: Blat 8 oua 8 lg zahar 6 lg faina 2 lg cacao esenta rom Crema 500 ml frisca 4 galbenusuri 300 gr zahar 500 gr mascarpone 300 gr afine(de la congelator) esenta vanilie o ciocolata Primola cu lapte si crema de cacao un plic gelatina Sirop 300 gr zahar 500 ml apa 4 lg Nesquik 100 ml lichior amaretto
Glazura 150 gr ciocolata alba 150 gr ciocolata amaruie 150 ml frisca 50 gr unt
| |
| |
Pregătire: Blat Se separa ouale ,albusurile se bat spuma cu 5 lg zahar iar galbenusurile cu restul.Se unesc cele doua compozitii si se cierne deasupra faina amesecata cu cacao.Se coace intr-o forma dreptundhiulara tapetata cu hartie de copt.Blatul racit se taie in doua foi ,se insiropeaza prima foaie nu inainte de a o aseza in tava in care am copt blatul,se adauga 1/2 din crema pe care am preparat-o astfel:galbenusurile si zaharul se fierb10 min pe baie de apa apoi se adauga gelatina pe care am pus-o la inmuiat in 50 ml apa rece.Se amesteca foarte bine pana ce gelatina s-a dizolvat complet dupa care adaugam si crema de mascarpone si omogenizam foarte bine.Intre timp batem frisca iar peste ia adaugam ciocolata taiat bucatele mici ,esenta de vanilie si compozitia de ou cu mascarpone.Peste jumatatea de crema adaugam un strat de afine (rece)care le-am amestecat cu 100gr de zahar si le-am tinut pe foc cat sa se dizolve zaharul.Adaugam si cel de-al doilea strat de crema si incheiem cu foaia de blat pe care o insiropam.Dupa ce a stat la frigider cateva ore se rastoarna pe un platou si o glasam in glazura de ciocolata(se pun toate ingredientele la un loc si se tine pe foc mestecand continuu pana ce se omogenizeaza bine) L-am decorat cu ornamente din pasta de lapte praf |