Top 5 Alimente Ciudate
Sursa Top 5 Alimente Ciudate
articol scris de grasu64 blog retete-de-mancaruri.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
5. Gandaci
Sa mananci greieri, tarantule si gandaci, poate suna ciudat pentru noi, dar pentru multe culturi, ele sunt o prezenta regulata in piete si in meniuri. De fapt nu puteti merge la Bangko, tailanda, fara sa vedeti, acolo, carute si piete pline de greieri prajiti in ulei, lacuste, scorpioni si chiar viermi. Motivul pentru care aceste insecte sunt atat de populare, este ca acestea sunt usor de prins, rapid de gatit si sunt foarte bogate in proteine si pline de acizi grasi.
4. Muktuk
Muktuk este un fel de mancare eschimos foarte popular, din grasime si piele de balena. Aceasta delicatesa de grasime este consumata de obicei cruda. Cu toate acestea daca gandul de a consuma grasime cruda iti da fiori, o poti comanda cubulete, prajita in ulei sau chiar murata. Acest fel de mancare este plin de proteine si grasimi bune si de asemenea, este o sursa importanta de vitamina C. Poate fi gasit peste tot in Alascka si este consumat in timpul sezonului de vara si la vanatoarea de balene ( in special in comunitatea inuita).
3. Supa din cuib de pasari
Cuiburile de pasare, sunt construite de lastuni care isi lipesc cuibul scuipand un compus chimic, care se intareste in contact cu aerul. Acesta este motivul pentru care in China acest compus este cel mai scump produs animal si este considerat o delicatesa. In contact cu apa, cuiburile devin gelatioase si sunt consumate adesea ca supa sau ca desert.
2. Surstromming
Acest fel de mancare suedez este alcatuit din herin fermentat si este un aliment extrem de popular in toata tara. Heringul este prins in primavara si fermentat in butoaie mari, pana la doua luni. Apoi este conservat si fermentat timp de inca doua - trei luni. Suedezi se bucura de aceasta delicatesa servindul cu paine prajita sau cu cartofi.
1. Balut
Daca esti un suflet curajos care a reusit sa citeasca despre toate aceste alimente ciudate, va trebui sa mergi mai departe si sa citesti despre Balut, care este un ou de rata cu embrion aproape dezvoltat, care este fiert si mancat in coaja si este o mancare destul de raspandita in Filipine, Cambodgia si Vietnam. Supa care inconjoara embrionul este sorbita si oul curatat si consumat. Aceste oua sunt de multe ori vandute in nisip (pentru a se pastra calde).
Acum puteti intelege de ce am etichetat acest articol Top 5 Alimente Ciudate.
Acum puteti intelege de ce am etichetat acest articol Top 5 Alimente Ciudate.