Tonka Cupcakes
Sursa Tonka cupcakes
articol scris de andreeachinesefood blog Andreea
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daaa...stiu ca v-am promis data trecuta cand am vorbit despre magnificii si super gustosii Biscuitei cu parmezan si rozmarin , ca urmatoarea postare va fi cu un deliciu chinezesc. Insa, va zic ca trebuie neaparat sa nu ratez petrecerea minunata de pe blogul lui Emily unde se strang multe fete cu dulciuri care mai de care mai gustoase la Tea Party. Asa ca dau si eu repede fuguta cu inventiile astea albastre, caci tema petrecerii este in culoarea albastra :). Si ca sa fie ceva mai special, m-a gandit ca ar fi bine sa fac o diversiune de gust: cu Tonka!
Despre boabele Tonka probabil ca ati mai auzit, eu le-am folosit cu mare succes si toti au spus ca prajiturelele facute cu aceste boabe aromate au un gust special, inconfundabil! Eu am aceste boabe minunate de la Sugarspice.ro, daca intrati aici pe site, gasiti mai multe detalii despre Tonka.
reteta brioselor este obisnuita si simpla, insa crema de deasupra face totul! :)
Avem nevoie de:
200 g faina
150 g unt
200 g zahar
3 oua
100 ml iaurt
1/2 plic praf de copt
1 varf lingurita pudra vanilie
1 praf sare
Incingem cuptorul la 180 grade C. Intr-un castron amestecam faina cernuta cu sarea si praful de copt, lasam deoparte. Intr-un alt castron amestecam untul moale la temperatura camerei , incorporam ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare
adaugam pudra de vanilie
dupa care iaurtul
dupa care usor de tot, incepem si incorporam faina amestecata cu sarea si praful de copt
compozitia obtinuta o impartim in formele de briose acoperite cu hartie de copt. Le dam la cuptorul incins pentru 25-30 de minute. Le scoatem din forme si le punem pe un gratar sa se raceasca.
Intre timp pregatim crema Tonka:
200 g ciocolata alba
100 g frisca lichida
250 g Mascarpone
1/2 boaba Tonka
tocam ciocolata alba in bucati mai mici, o asezam intr-un bol si turnam peste ea frisca lichida.
Punem castronul pe bain marin si lasam sa se topeasca ciocolata impreuna cu frisca
radem pe razatoare 1/2 dintr-o boaba Tonka
amestecam totul bine si lasam sa se raceasca
dupa ce s-a racit compozitia de ciocolata, o amestecam cu crema de branza Mascarpone
cu minunea asta de crema aromata ornam briosele noastre
dar pentru ca azi e zi speciala, dupa cum spuneam, mi-am permis sa ies din tipare si sa adaug in crema un strop de colorant alimentar
iaca ce a iesit! :)
si dupa cum se zice...and the rest is silence! :)
sunt innebunita dupa culoarea albastra!
voua nu va place?
voua ce culoare va place? ia sa aud! :)
si daca ati folosit boabele Tonka, sa-mi spuneti ce parere ati avut de ele!
ne vedem la deliciul chinezesc! Nu am uitat! :)
Enjoy!