contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ton Crud Cu Sos De Wasabi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Pentru mine, plăcerea de a savura renumitele preparate Japoneze în principal cele bazate pe preparatele  crude, in special peştele crud (sushimi) este imensă. În reţeta acestui preparat - sushimi - peştele principal care este folosit, este tonul (akami). Îl puteţi achiziţiona de la Metro!
Dar nu numai tonul este folosit. Putem folosi somon, macrou, ţipar, calmar, caracatiţă, scoici, icre de somon, creveţi, crabi etc.
Sushi, este un alt preparat la care se foloseşte carnea crudă a acestor peşti oceanici, dar în combinaţie cu fructe şi legume (avocado, castravete, morcov etc).
Ton crud, proaspăt
De asemenea la aceste preparate şi nu numai, se folosesc ingrediente specifice, care să-i ofere o aromă specifică preparatului: sosul de soia, wasabi, ghimbir murat.
Wasabi, este o pastă de hrean japonez cu gust foarte iute. Îl putem amesteca în sosul de soia şi omogenizat bine sau le putem servi separat.
Tonul îl feliăm în felii cât mai subţiri.

 

 

Fiecare felie de ton, se înmoaie în sosul de soia, se unge cu wasabi (pentru varianta de servire separată) şi se serveşte.
După fiecare înghiţitură se serveşte o feliuţă de ghimbir murat, pentru a "răcori" cerul gurii.

 

Ton crud feliat, wasabi, sos de soia şi ghimbir murat
Deci azi, n-am facut în mod tradiţional un sashimi sau un sushi (pentru cei interesaţi, daţi click aici).
Am poftit pur şi simplu să mai savurez aceste preparate, facute la repezeală, fără nici un fel de pregătiri somptuase ale clasicelor preparate. Şi l-am savurat încet şi singur (pentru musafiri, îl preparăm cât de cât în stil pur japonez!).
Ton crud cu sos wasabi ... Done!
POFTĂ BUNĂ!

Articol recomandat de icrenegre.blogspot.com