Tom Kha Gai
articol scris de ioana_bogdan1 blog mononoke-kitchen.blogspot.com
Este o alta minunata supa pe care unii o mananca, in Thailanda, in fiecare zi!
Am avut: trei lingurite suc de lime, trei cepe verzi tocate, piept de pui probabil vreo 700 g, trei cani de lapte de cocos, o lingurita de lemongrass (pe care reteta imi spunea sa-l toc, ceea ce nu recomand, e de preferat sa se puna la fiert intreg si apoi sa se indeparteze; altfel, va trebui sa strecurati supa), trei lingurite de galangal tocat, o lingurita de frunze tocate de kaffir lime, doi ardei iuti, cinci lingurite sos de peste, un pic de pleurotus.
Aici sunt galangalul, lemongrassul, ardeii iuti si frunzele de kaffir lime venite de peste hotare.
Incingem laptele de nuca de cocos si adaugam frunzele, galangalul si lemongrassul.
Dupa cateva minute, punem si puiul taiat in felii subtiri.
Dam in clocot, lasam sa fiarba putin,
punem ciupercile,
ceapa verde, inca vreo trei frunze de kaffir lime
si sosul de peste. Facem focul mic,
aruncam in supa si ardeiul, luam oala de pe ochi si condimentam cu sucul de lime.
E o supa frumoasa si aromata. Anyone can cook!