Today S Special Guest ...... Mama
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Astazi mama ne-a trimis un desert minunat: Prajitura cu branza dulce. Te pup mama!
Ingrediente:
BLATUL
- 500g faina
- 500 g unt de la frigider, taiat bucatele
- 4 galbenusuri
- 4 linguri zahar farin
- 2 linguri vin alb
- 3 linguri mari smantana
- 1 praf de sare
- 500 g branza de vaci, data prin sita (sau mixata cu robotul)
- 2 galbenusuri
- 2 albusuri batute spuma
- 100 g zahar farin
- 2 linguri smantana
- stafide
Blatul are consistenta de tarta.
Am amestecat in robot, cu cutitul pt coca (se poate si cu paletele,la un mixer puternic sau cu mana): untul, zaharul si sarea pana s-aufacut o crema. Am adaugat apoi faina si galbenusurile, pana se formeazaun amestec ce seamana cu firimiturile. Am pus smantana si vinul si am amestecatpana s-a format o coca, nu mai mult.
Coca asta nu trebuieamestecata prea mult, caci nu va mai avea consistenta dorita (detarta). Am facut din ea un sul, l-am acoperit cu folie alimentara sil-am lasat la frigider 1 ora (o poti lasa si mai mult, chiar peste noapte).
In timpul asta se face crema. Amesteca galbenusurile cu zaharul, adauga smantana, branza si stafidele. Cu grija adauga albusurile spuma.
Intinde blatul cu sucitorul, sub forma de foaie. Pune-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Unge cu crema. Da la cuptor (incalzit in prealabil) la foc mediu (200C).
Lasa 20 minute, sau pana ce e facuta.