Tochitura Taraneasca
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Haplea va invita sa incercati o reteta rustica……. o altfel de tochitura.
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
- 500 grame carne tocata (vita si porc)
- 300 grame carnati afumati
- o cana fasole alba fiarta
- 2 cepe
- 1 morcov
- o cescuta cu vin
- 150 ml suc de rosii
- 1 lingura pasta de tomate
- ardei iute, sare, piper
Plan de lucru:
- tocam ceapa si morcovul, apoi le punem la calit (poza 2). Adaugam carnea tocata (poza 3) . Cand aceasta si-a schimbat culoarea, adaugam cescuta de vin (poza4)
- Turnam sucul de rosii (poza 5).
- Intre timp taiem carnatii rondele mici si ii aduagam si pe acestia (poza 6)
- Presaram si fasolea (care a fost fiarta inainte de prepararea tochiturii), condimentam dupa gust (poza 7).
- Lasam pe foc aproximativ 20 min (poza 8 ). Adaugam o lingura de pasta de tomate si mai lasam inca 5-10 minute pe foc (poza 9). Servim (poza 10).
Timp de preparare: 50 minute
Pret: 5 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A5. Preparate din porc&vita