Tochitura In Pita De Casa
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In plan de mult, in fapt abia astazi, TOCHITURA IN PITA DE CASA .
Va imaginati ca de buna e prea buna, nici n-are cum sa nu fie ...avand in vedere ingredientele si combinatia.
Este un fel 2 in 1, asa cum deja ati observat....usor de facut, insa cere rabdare.
Mai intai trebuie pusa la foc tochitura :
Astazi am folosit : pulpa si ceafa de porc crescut in ograda, carnat(facut din acelasi porc) , afumat putin si apoi lasat sa se usuce si carnat unguresc. In plus o lingura de untura si o ceapa mare.
De facut se face asa : http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2010/10/tochitura-cu-mamaliguta.html
Cand constatati ca tochitura e inspre final, trebuie facut aluatul de pita : http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2010/03/paine-alba-rotundaby-adriana.html
Pentru o tava de chec normala ( a mea e mai mica ) aveti nevoie sa faceti aluat doar din jumatate de kg de faina, insa daca faceti dintr-un kg, puteti coace din jumatate de aluat o paine simpla ;)
Dupa ce "framantati" pita, lasati aluatul sa cresca cca 30 minute , timp in care terminati tochitura si scoateti o parte pe farfurie sa se racesca.
Apoi procedati asa :
ungeti cu ulei tava in care urmeaza sa puneti pita, apoi puneti o jumatate din cantitatea de aluat si il aranjati cu mana cat sa acoperiti fundul si peretii tavi
...apoi aranjati dupa bunul plac tochitura
....intindeti cu mainile unse restul de aluat si acoperiti cu el tochitura.
Lipiti marginile.
Ungeti cu putina untura rezultata de la tochitura , apoi presarati putin oregano. Intepati aluatul cu o scobitoare din loc in loc.
Coaceti cca o ora la 180* .
De mancat e indicat s-o mancati cat mai calda, alaturi de muraturi sau o salata ori un sos .
Faceti-o si o sa ma pomeniti ;).
FITI BINECUVANTATI ! :)